Ατλαμάζογλου: «Η επιτροπή Αδειοδότησης δεν εκτίμησε σωστά για τον Άρη»

Metrosport Team17 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

Ο γνωστός νομικός μίλησε για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, που αντιμετωπίζει ο Αρης, τονίζοντας πως η τιμωρία που επιβλήθηκε στους «κιτρινόμαυρους» είναι νομικά σωστή. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε για το τι συμβαίνει στις περιπτώσεις που τα συμβόλαια των παικτών λήγουν στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η FIFA στην εγκύκλιο της για το συγκεκριμένο γεγονός.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, που καλείται να πληρώσει σήμερα ο Αρης:

«Ο Αρης έχει υποχρεώσεις τις οποίες καλείται να πληρώσει. Κανονικά εφόσον οι αποφάσεις αυτές είναι αμετάκλητες, έπρεπε να τις λάβει υπόψη η Επιτροπή αδειοδότησης. Δεν μπορεί να λέει πως 'δεν λαμβάνω υπόψη τις αμετάκλητες αποφάσεις της FIFA'. Αρα τι λαμβάνει υπόψη; Κατά την κρίση μου αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν εκτίμησαν σωστά. Δεν νομίζω ότι είναι κανείς ανώτερος από τον νόμο». 

«Εγώ δέχομαι ότι ο Καρυπίδης δεν γνώριζε τα χρέη που υπήρχαν. Νομικά η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Άρη είναι σωστή, και σας το διαβεβαιώνω εγώ γιατί είναι ένα θέμα στο οποίο έχω ασχοληθεί πολύ. Το έχουμε πει κι άλλη φορά, ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, της FIFA, που είναι παγκόσμια ομοσπονδία, από το 2017 και μετά οι ομάδες κρίνονται με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Τι εννοώ; Αν μία ομάδα αποτελεί συνέχεια της παλιάς. Εδώ το λέει ξεκάθαρα το πειθαρχικό όργανο της FIFA. O Aρης έχει τα ίδια γραφεία, ίδια χρώματα, ίδιο σήμα. Πιστεύω ότι όσον αφορά τα τρέχοντα ζητήματα ο Άρης είναι ενήμερος, όμως υπάρχει και το αγκάθι των παλιών χρεών». 

Για τους παίκτες που τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου:

«Η FIFA εξέδωσε μια εγκύκλιο στις 7 Απριλίου. Στην συνέχεια στις 11 Ιουνίου, εξέδωσε δεύτερη εγκύκλιο με κατευθυντήριες γραμμές και μάλιστα έδωσε και παραδείγματα. Δηλαδή πώς θα λειτουργούν τα συμβόλαια από τις 30 Ιουνίου 2020 και μετά. Αν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη δεν συμφωνήσουν στην επέκταση του συμβολαίου, δεν μπορεί μονομερώς το ένα να το παρατείνει. Είναι στην διάθεση και των δύο πλευρών, για να υπάρξει ανανέωση συνεργασίας. Βέβαια υπάρχει και μία συμβατική δέσμευση που τελειώνει 30 Ιουνίου. Ούτε ο ποδοσφαιριστής αλλά ούτε και η ομάδα ήξερε ότι μπορεί να τύχει αυτό το έκτακτο γεγονός». 

«Για το συγκεκριμένο λόγο λοιπόν η FIFA εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές και παρακινεί και τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους και τους ποδοσφαιριστές, να βρουν μία λύση με αμοιβαιότητα και αλληλοσεβασμό. Από εκεί και πέρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτά δεν είναι τα μόνα κριτήρια που παίζουν ρόλο στην απόφαση του κάθε ποδοσφαιριστή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.