Ατλαμάζογλου για το ban του Άρη: «Ισχύει αυτό που λέει η FIFA»

Metrosport Team07 Ιουλίου 2020

Ξεκάθαρος όσον αφορά το ban του Άρη ήταν μιλώντας στο Metropolis 95.5 ο γνωστός νομικός, Πάρης Ατλαμάζογλου, τονίζοντας τη σημασία της διάδοχης κατάστασης που θεωρεί η FIFA ότι ισχύει στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. «Εφόσον καταθέσει έγγραφη συμφωνία στη FIFA, που υπογράφεται από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη βεβαίως σταματάει το ban. Αυτό αφορά την πρώτη απαγόρευση, για την μη καταβολή δεδουλευμένων. Υπάρχει και δεύτερη» είπε αρχικά. 

Και συνέχισε: «Εφόσον έχει εκδοθεί μία απόφαση και για τους τέσσερις, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερις, δεν μπορεί να γίνει μερική εκτέλεση. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Δεν νομίζω ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα αναλάβει διαιτητικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση. Θα ήθελα να διαχωρίσουμε τις υποθέσεις. Το δεύτερο ban επιβλήθηκε λόγω παραβίασης δικαστικής απόφασης. Αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα όσων έλαβαν χώρα ότι παραβιάστηκε τόσο από τον Άρη, όσο και από την ΕΠΟ αυτή η απόφαση. Δεν μπορεί να αρθεί, μόνο να ακυρωθεί από το CAS. 

Αν δεν προσφύγει ο Άρης στο CAS, ισχύει για ένα χρόνο. Θα αναφέρω, επειδή έχω προσφυγές παικτών στη FIFA, ότι η αλληλογραφία αποστέλλεται σε όλα τα διάδικα μέρη, δεν μπορεί να πει κάποιος δεν έλαβα γνώση. Θα πρέπει να απαντήσουν ή να αντιδράσουν. Μπορεί να την κοινοποιούσαν και στην ΕΠΟ, την λαμβάνει όμως και η ομάδα, άρα, λοιπόν, αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο».  

Υπογράμμισε ότι: «Όσον αφορά την έκδοση του δελτίου, είπε ο Άρης ότι αυτή η οφειλή δεν αφορά εμένα. Πλην όμως έχει έρθει προηγουμενως η FIFA και έχει πει σας θεωρώ διάδοχη κατάσταση. Υπάρχει αντιπαράθεση. Τελικά τι έχει εφαρμογή, αυτό που είπε ο Άρης στο διαιτητικό ότι είμαι νέα ΠΑΕ ή αυτό που είπε η FIFA ότι είναι διάδοχη κατάσταση; Είναι εύκολη η απάντηση. Ισχύει αυτό που λέει η FIFA. Εκείνο που ξέρω από προσωπικό χειρισμό υποθέσεων, επαναλαμβάνω, είναι ότι η αλληλογραφία κοινοποιείται και στην ΕΠΟ, γιατί πρέπει να λάβει γνώση. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα με την FIFA για την προσφυγή του Γιώργου Γεωργιάδη, κοινοποιήθηκε σε εμένα, στην τουρκική ομάδα και στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. 

Δεν θα έχει βάση αυτό που λέει ο Άρης «ακολούθησα ότι με είπε η ΕΠΟ». Η ΕΠΟ ανήκει στην FIFA και στην UEFA, είναι μέλος τους και τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά. Από την στιγμή που αποτελείς μέρος της ομοσπονδίας οφείλεις να ακολουθείς τις οδηγίες της. Αν δεν έγινε είσαι υπαίτιος. Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες λειτουργούν με το γράμμα του νόμου. Θα σας θυμίσω την απόφαση για την Μάντσεστερ Σίτι που της επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο ετών από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΕΠΟ ανακάλεσε το δελτίο του Ντουρμισάι και ο Άρης προσέφυγε κατά της ανάκλησης στο διαιτητικό δικαστήριο. Δεν ξέρουμε το περιεχόμενο του δικογράφου. Η FIFA εκτίμησε προφανώς ότι υπάρχει παραβίαση των κανόνων της. Η FIFA, πάντα, ζητάει την άποψή σου και τα έγγραφά σου για να τα μελετήσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.