Ατλαμάζογλου: «Έτσι φτάσαμε στην αθώωση Ολυμπιακού και Ατρομήτου, δε βοήθησαν οι καταθέσεις»

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2020

Την αθωωτική απόφαση για Ολυμπιακό και Ατρόμητο σχολίασε στο Metropolis 95.5 ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

Ο γνωστός νομικός μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την υπόθεση που ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μεταξύ άλλων, ο Πάρης Ατλαμάζογλου δήλωσε:

Για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Δεν πίστευα ότι θα υπάρξει τιμωρία. Πίστευα ότι δε θα ήταν εύκολο να καταδικαστεί κάποια από τις δυο ομάδες».

Για το τάιμινγκ της απόφασης: «Δεν χρειαζόταν να περιμένουν τη συγκρότηση της Εφέσεων αφού απόφαση ήταν αθωωτική. Άρα δεν θα υπήρχε κάποιο περαιτέρω δικαιοδοτικό στάδιο οπότε καλά έκαναν και την έβγαλαν. Η θητεία των δικαστών ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Όσοι συνταξιοδοτηθούν, παραιτούνται, και όσοι ανανεώνουν γίνεται με την τρέχουσα διαδικασία».

Για την υπόθεση: «Υπήρχε μία εισήγηση και στοιχεία που έπρεπε να διερευνήσει το δικαστικό τμήμα. Η περαιτέρω διερεύνηση προφανώς έδειξε ότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία».

Για το αν επηρεάστηκε η απόφαση από την εξέλιξη της υπόθεσης στα πολιτικά δικαστήρια: «Εκεί είναι διαφορετική η υπόθεση με άλλα δεδομένα και περιεχόμενο. Άρα δεν νομίζω ότι επηρεάστηκε η απόφαση της επιτροπής. Η κρίση των δικαστών έγινε μετά την εξέταση όλων των υπομνημάτων και όπως φαίνεται δεν βρέθηκε κάτι παραβατικό».

Για το αν κάποιες καταθέσεις μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό: «Δεν γνωρίζω το περιεχόμενό τους. Ωστόσο όλες οι καταθέσεις που δοθήκαν φάνηκε ότι βοήθησαν τις εμπλεκόμενες πλευρές να αθωωθούν. Όταν υπάρχουν καταθέσεις υπέρ και κατά, δημιουργούν αμφιβολία για το κατηγορητήριο. Όταν ο ένας καταθέτει κάποια περιστατικά και άλλος άλλα δημιουργείται δυσπιστία ως προς την βάση του κατηγορητηρίου. Όλα τα δικαστήρια πρέπει να έχουν ατράνταχτα στοιχεία για αν καταδικαστεί κάποιος με ένα τόσο σοβαρό αδίκημα»

Για την εισήγηση της Επιτροπής που πρότεινε τον υποβιβασμό των ομάδων: «Κατά τον κανονισμό η εισήγηση της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτική. Κάτι που έγινε και με την ΕΕΑ όπου δυστυχώς φτάσαμε στο CAS για να αποδειχθεί αυτό. Μπορεί όντως οι ενδείξεις να επιβεβαιώνονταν στο ακροατήριο. Αυτό δεν έγινε, δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία και φτάσαμε στην αθώωση».

Για το αν φέτος εκτιμά πως θα υπάρξουν λιγότερα δικαστικά θέματα: «Αυτό φαίνεται. Πέρσι κρίθηκαν μεγάλες υποθέσεις. Φέτος τα πράγματα φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι πιο ήρεμα και να ασχοληθούμε με ό,τι γίνεται εντός των τεσσάρων γραμμών».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.