Ατλαμάζογλου: «Δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων»

Metrosport Team05 Μαρτίου 2020

Το Πειθαρχικό Όργανο της Super League τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας για την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος αναμένεται να ακολουθήσει τη νομικό οδό, όπως προανήγγειλε και ο Γιώργος Σαββίδης μέσω των social media, για να δικαιωθεί. 

Ο Πάρης Ατλαμάζογλου μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» σχολίασε την απόφαση του οργάνου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη και δύσκολα θα αλλάξει στην Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:
«Πρώτον, δεν μπήκαν στην ουσία αλλά εφάρμοσαν την εισήγηση της ΕΕΑ. Αυτό το έκαναν βασιζόμενοι σε μια απόφαση της ΕΠΟ από το 2015 και της παραχώρησης του δικαιώματος των αποφάσεων για πολυϊδιοκτησία από την ίδια την ΕΠΟ μέσω της Εκτελεστικής της Επιτροπής στην ΕΕΑ. Η ΕΠΟ απεμπόλησε ένα δικαίωμα της. Όσον αφορά το αυτοδιοίκητο έχει περιορισθεί με την τροποποίηση του κ. Κοντονή το 2015. Από τις μέχρι τώρα αποφάσεις για σχετικά θέματα καταλαβαίνουμε οτι η εισήγηση της ΕΕΑ για το θέμα της πολυιδιοκτησίας έχει δεσμευτική ισχύ. Το Πειθαρχικό Όργανο της Super League απλά διάβασε την εισήγηση και επέβαλε την ποινή που προβλέπει ο αθλητικός νόμος. ».

Για το πως θα κινηθεί το CAS:
«Το κάθε όργανο κρίνει με βάση τους λόγους που προτείνονται από το πρόσωπο που καταθέτει το σχετικό δικόγραφο. Δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκθέσει τους λόγους της και επ αυτών το CAS θα κρίνει. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι η απόφαση είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη δύσκολα θα αλλάξει στην Επιτροπή Εφέσεων. Εύχομαι να διαψευστώ. Πιστεύω ότι η υπόθεση τείνει να είναι αρνητική για τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη. Η προσφυγή στο CAS δεν αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασης».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.