Αθλητές που κακοποίησαν ή σκότωσαν τις συζύγους τους

Παναγιώτα Χαλκιά17 Οκτωβρίου 2021

Την πόρτα του δικαστηρίου θα περάσει ο Μανώλης Παπαμακάριος για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής είναι αντιμέτωπος με πέντε σοβαρές κατηγορίες. Ειδικότερα, κατηγορείται για εξύβριση κατά εξακολούθηση, κλοπή, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Μαντώ Τζοβάρα τον Ιούνιο του 2019 είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στο λογαριασμό της στο Facebook αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην μπασκετμπολίστας την γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και της έκλεψε ένα ποσό κοντά στα 20.000 ευρώ. Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσε:

«Ήθελα να χωρίσω μαζί του. Πήγα να στείλω μήνυμα στην κοπέλα που κρατούσε το παιδί μου και ο Μανώλης θεώρησε ότι έστελνα το μήνυμα κάπου αλλού. Δεν πρόλαβα να το στείλω, μου ορμάει και πέφτω με την καρέκλα ανάσκελα. Ανεβαίνει από επάνω μου και αρχίζει να με γρονθοκοπεί. Μετά από δύο τρία λεπτά, μου λέει «τώρα θα τελειώσω εσένα και τα μπάσταρδά σου και μετά θα φύγω».

Πηγαίνει στην κουζίνα, παίρνει το μαχαίρι και εγώ πάω να φύγω από το σπίτι μου. Με αρπάζει από τα μαλλιά και με σέρνει πάλι στο σαλόνι, με βάζει κάτω και αρχίζει πάλι να με γρονθοκοπεί. Είχε το μαχαίρι στο χέρι του και, όπως κάνω να γυρίσω το κεφάλι μου, με βρίσκει στη γωνία του φρυδιού και με τραυματίζει. Του πέφτει το μαχαίρι κάτω και σηκώνεται να πάει να βρει άλλο μαχαίρι. Μου λέει «τώρα θα σε τελειώσω». Τότε σκέφτηκα «αν δεν σηκωθώ να φύγω τώρα, θα πεθάνω». Είχε σκιστεί η μπλούζα μου και ήμουν γυμνόστηθη.

Βγαίνω από το σπίτι τρέχοντας, γυμνή και ξυπόλυτη, και πάω σε μια ταβέρνα που βρισκόταν εκεί κοντά για να σωθώ. Ο ιδιοκτήτης και οι πελάτες είχαν μείνει άφωνοι. Το έβαλε στα πόδια. Άφησε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Το μόνο που τον ένοιαζε, όπως πάντα, ήταν τα χρήματα. Έτσι έκανε και τώρα, πήρε τα χρήματα που είχα και έφυγε».

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι οι ξυλοδαρμοί της ήταν η αιτία της αποβολής της δύο φορές.

Δεν ήταν ο πρώτος

Ο Μανώλης Παπαμακάριος δεν ήταν ο μόνος αθλητής που ξεπέρασε τα όρια. Παρόμοιες υποθέσεις με αθλητές που ξυλοκόπησαν ή αφαίρεσαν τη ζωή της συζύγου ή συντρόφου τους απασχόλησαν ξανά τη δικαιοσύνη.

Σεμπάστιαν Βίγια

Τον Απρίλιο του 2020 η Ντανιέλα Κορτές δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο, όπου το πρόσωπο της ήταν γεμάτο μελανιές και αίματα μετά από τον ξυλοδαρμό της από το νεαρό επιθετικό.

Η κοπέλα είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι μετά τη μεταγραφή του στη Μπόκα Τζούνιος άρχισε να γίνεται βίαιος και μάλιστα, είχε χάσει το παιδί τους μετά από μια επίθεση.

«Υπάρχουν τα τεστ που είχα κάνει στην Κολομβία, αλλά και εδώ στην Αργεντινή. Αρχισε να με χτυπάει στο στομάχι, με έριξε με δύναμη στο πάτωμα και πρόλαβα να κλειδωθώ στο μπάνιο, όπου άρχισα να αιμορραγώ. Του έλεγα για το παιδί, αλλά δεν τον ένοιαζε», είχε σημειώσει.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η Ντανιέλα τον είχε απειλήσει ότι θα τον κατέστρεφε εάν δεν την έστελνε πίσω στην Κολομβία.

Ρέι Ράις

Σεπτέμβριο του 2014, το ζευγάρι βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο Ατλάντικ Σίτι. Όταν μπήκαν στο ασανσέρ, ο 27χρονος ξεκίνησε να χτυπάει τη μνηστή του, εκείνη έχασε τις αισθήσεις της και ενώ ήταν αναίσθητη, την έσυρε έξω από το ασανσέρ.

Φυσικά, η πράξη του καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας και η ιστοσελίδα ΤΜΖ δημοσίευσε το βίντεο. Η γυναίκα του απέσυρε τις κατηγορίες και πείστηκε να τον βοηθήσει να μπει σε πρόγραμμα ελέγχου του θυμού.


Τζέισον Κιντ

Όσο ήρεμος ήταν στα παρκέ, τόσο βίαιος γινόταν στο σπίτι του. Το 2001 κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό της γυναίκας του. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον ανάγκασε να επισκεφθεί ειδικό γιατρό για να αντιμετωπίσει τις εκρήξεις βίας.

Φλόιντ Μεϊγουέδερ

Από το 2002 και έπειτα το όνομα του ενεπλάκη σε τρία περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Για τα δύο εξ αυτών κρίθηκε ένοχος ενώ για το ένα αθωώθηκε. Επιπλέον, είχε κακοποιήσει τη σύζυγο του, Τζόσι, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον έστειλε στη φυλακή για 90 μέρες.

Νικολόζ Μπασιλασβίλι

Μετά από έντονη λογομαχία που είχε με την πρώην σύζυγο του, Νέκα, άρχισε να τη χτυπά μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου γιου τους. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και τονίζοντας ότι ήταν μια ακόμη προσπάθεια της γυναίκας του να τον πλήξει οικονομικά.

Κάρλος Αράνο

Είχε πάρει διαζύγιο και ο Αράνο είχε επισκεφθεί τα παιδιά του. Το πρώην ζευγάρι είχε μια έντονη λογομαχία και ο πρώην ποδοσφαιριστής απείλησε την πρώην γυναίκα του ότι θα τη σκοτώσει. Η σύζυγός του πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε και τον κράτησε μόλις μια νύχτα αφού δεν είχε προβεί σε κάποια βίαιη πράξη.

Μάικ Τάισον

Ο πυγμάχος είχε βίαια ξεσπάσματα και στο σπίτι του εκτός από το ρινγκ. Η γυναίκα του, Ρόμπιν, τον χώρισε μετά από οκτώ μήνες γάμου καθώς τη χτυπούσε συχνά. Τρία χρόνια μετά το χωρισμός τους, ο Τάισον μπήκε στη φυλακή για βιασμό.

Κάποιοι τις σκότωσαν…

Έντουιν Βαλέρο

Μαχαίρωσε θανάσιμα τη γυναίκα του στο ξενοδοχείο που διέμεναν. Ο φάκελος του ήταν γεμάτος με περιστατικά βίας. Κρίθηκε ένοχος και τελικά αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Μπρούνο

Το 2013 ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της 25χρονης ερωμένης του, Ελίζα Σαμούντιο. Ο Μπρούνο ήταν παντρεμένος και διατηρούσε κρυφή σχέση με την άτυχη κοπέλα, την οποία βασάνισε, σκότωσε, διαμέλισε και τάισε στα σκυλιά του όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών.

Τζέι Σίμπσον

Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν. Τα στοιχεία έδειχνα ότι ο δράστης διέπραξε έγκλημα, που έμοιαζε με κυνηγητό σε ταινία, αλλά εν τέλει αθωώθηκε. Αργότερα έγραψε ένα βιβλίο εξιστορώντας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει.

Όσκαρ Πιστόριους

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 ο «Blade Runner» συνελήφθη στην Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ο αθλητής φαίνεται πως πυροβόλησε και σκότωσε την άτυχη κοπέλα θεωρώντας ότι ήταν διαρρήκτης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.