Αθλητές που, δυστυχώς, επέλεξαν να αυτοκτονήσουν

Παναγιώτα Χαλκιά26 Μαΐου 2020

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μίλαν Μρντάκοβιτς, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μόλις στα 38 του χρόνια. Ο άλλοτε παίκτης των Βέροια, Λεβαδειακού και Αγροτικού Αστέρα βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας του στο Βελιγράδι όταν πήρε το όπλο της μητέρας του, ξάπλωσε στο κρεβάτι, το έβαλε στο κεφάλι και πυροβόλησε.

Δεν είναι ο μόνος. Στη διάρκεια των χρόνων υπήρξαν πολλοί αθλητές που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εχθρό που βρισκόταν μέσα τους και έκλεβε το χαμόγελο και το μυαλό τους.

Κοκίτσι Τσουμπουράγια

Ήταν από τους καλύτερους Ιάπωνες αθλητές στους δρόμους αντοχής. Ένας τραυματισμός στάθηκε αρκετός για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Ιάπωνας δρομέας τραυματίστηκε στην σπονδυλική του στήλη και θα περνούσε την πόρτα του χειρουργείου. Κάτι που του στερούσε την ευκαιρία να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαγόταν στο Μεξικό (1968). Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα που τον οδήγησε στην κατάθλιψη και εν τέλει να κόψει την καρωτίδα του με ένα ξυράφι. Δίπλα του βρέθηκε ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από τους συμπατριώτες του: «Δεν μπορώ να τρέξω πια. Παρακαλώ συγχωρείστε με…»!

Γκάρι Σπιντ


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε προπονητής της εθνικής ομάδας της Ουαλίας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του. Ήταν μόλις 42 ετών.

Ρόμπερτ Ένκε


Τον Νοέμβριο του 2009 ο Ένκε αποφάσισε να αφήσει το τρένο να τον παρασύρει. Στη σιδηροδρομική διάβαση στο Νόισταντ του Ρούμπερνβερτ της Γερμανίας, ένα τρένο πήγαινε με 160 χιλιόμετρα την ώρα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Τι τον οδήγησε εκεί; Ο θάνατος της δίχρονης κόρης του, η οποία είχε προβλήματα με την καρδιά της από την ημέρα γέννησης της και η ασθένεια που έμαθε πως είχε στο αίμα του.

Ντέιβ Κλέμεντ


Υπήρξε ένας από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες της εποχής του. Το 1982 έσπασε το πόδι του και στην ιδέα ότι δεν θα ξαναέπαιζε ποδόσφαιρο, έπεσε σε κατάθλιψη και έβαλε τέλος στη ζωή του πίνοντας δηλητήριο με ζιζανιοκτόνο.

Σόνι Φασάνου


Ο Τζουστίνους Σόνι «Τζάστιν» Φασάνου ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε παραδεχθεί δημόσια ότι είναι γκέι. Το 1998 κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού ενός 17χρονου και δύο μήνες μετά βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ. Δίπλα του υπήρχε ένα σημείωμα το οποίο εξηγούσε τους λόγους: «Συνειδητοποίησα ότι είχα ήδη κριθεί ένοχος. Δεν θέλω να ντροπιάζω άλλο τους φίλους και την οικογένειά μου»!

Σάντορ Κόκτσις


Ανήκει στη γενιά των Πούσκας, Τσίμπορ, Μπόζικ. Το 1979 ο Μαυάρος πήδηξε στο κενό από τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου όταν έμαθε ότι έπασχε από λευχαιμία και καρκίνο του στομάχου. Ήταν μόλις 49 ετών.

Έντουιν Βαλέρο


Υπήρξε ένας από τους καλύτερους μποξέρ της εποχής του. Το 2010 συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του και πέρασε την πόρτα της φυλακής. Εκεί βρέθηκε κρεμασμένος από το παντελόνι του στο κελί του.

Γιάννης Κοσκινιάτης


Τον Οκτώβριο του 2008 ο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Ρόδου έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο αθλητής είχε χάσει τον αδερφό του σε δυστύχημα αλλά δεν κατάφερε ποτέ να το αποδεχθεί. Μάλιστα, είχε κάνει τατουάζ με το όνομα του, το οποίο προσπάθησε να βγάλει αλλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης άρχισε να βλέπει εφιάλτες και οράματα. 

Ο Κοσκινιάτης είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει ξανά αλλά οι συγγενείς του τον είχαν προλάβει. Τον αθλητή παρακολουθούσε ψυχολόγος. Εκείνη την ημέρα πήρε το μηχανάκι του, ανέβηκε στον Προφήτη Ηλία στην Κοσκινού και έπεσε στον γκρεμό. Άφησε ένα σημείωσα το οποίο έλεγε: «Το να είμαι εκτός ομάδας είναι μια μεγάλη αδικία. Δεν μπορώ να το αντέξω άλλο». Οι συμπαίκτες του έμαθαν για το τραγικό συμβάν όταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό διακόπηκε λόγω του ρεύματος.

Ντέιλ Ρόμπερτς


Ο 24χρονος τερματοφύλακας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του επειδή η κοπέλα του, με την οποία διατηρούσε δεσμό από τα παιδικά του χρόνια, τον παράτησε για χάρη του συμπαίκτη του, Πολ Τέρι.

Φρέντι Μιλς


Υπήρξε το μεγαλύτερο αστέρι του μποξ στην Αγγλία. Το καλοκαίρι του 1965, βρέθηκε νεκρός πίσω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με μια σφαίρα στο κεφάλι του και το όπλο στο χέρι του. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι είχε σχέσεις με εγκληματικές συμμορίες και πολλά χρέη.

Γκούιντο Έρχαρντ


Το Φεβρουάριο του 2002 έπεσε στις ράγες ενός τρένου στην πόλη Όφενμπαχ. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής είχε χάσει τον πατέρα του, τη δίχρονη κόρη του ενώ τον είχε εγκαταλείψει και η σύζυγος του. Είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του και δύο χρόνια νωρίτερα δημιουργώντας ένα κοκτέιλ με ποτό και υπνωτικά. Σώθηκε και εισήχθη στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Έμεινε εκεί για επτά μήνες και έπειτα νοσηλεύτηκε και πάλι. Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα καθώς είχε πάρει την απόφαση του.

Νόβακ Μπόσκοβιτς


Ο 29χρονος Σέρβος αθλητής του χάντμπολ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το όπλο το κατείχε νόμιμα λόγω άδειας κυνηγού. Στο σπίτι βρισκόταν η σύζυγος και η πεθερά του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.