Αθανασιάδης: «Έτσι πετύχαμε την εξαιρετική επιστροφή του Μιχάι»

Metrosport Team10 Μαΐου 2021

Ο ειδικός διατροφολόγος, Δημήτρης Αθανασιάδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την εξαιρετική αγωνιστική επιστροφή του Ενέα Μιχάι στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, τη συνεργασία τους, όπως κι αυτή που έχει ξεκινήσει πλέον με τον Χρήστο Τζόλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη δουλειά του με τους αθλητές:

«Δουλεύω με επαγγελματίες αθλητές, με εξατομικευμένη προσέγγιση. Ο Ενέα Μιχάι ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, ξεκινήσαμε και μετά από λίγο τραυματίστηκε. Δεν συνεργάζομαι με την ομάδα, αλλά με τους αθλητές».

Για το στόχο που έθεσαν με τον Μιχάι και τη διαχείριση της διατροφής του με στόχο την επιστροφή του:

«Ο ρόλος της διατροφής έναν αθλητή σχετίζεται με αποκατάσταση και την απόδοση. Είναι σε φυσιολογική ροή. Μετά τον τραυματισμό ήταν στόχος να επιστρέψει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Θεωρώ ότι το καταφέραμε χθες. Έκανε τρομερή εμφάνιση. Θέλει ένα διάστημα με συμμετοχές για να επανέλθει πλήρως. Προγραμματίσαμε τακτικά γεύματα, σωστά, στις ποσότητες που πρέπει. Ο Ενέα είναι εξαιρετικός στρατιώτης, πολύ τυπικός και μεθοδικός. Πιστεύω και στις προπονήσεις του συμβαίνει το ίδιο. Περάσαμε όλη τη σεζόν με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους και τη μυϊκή του μάζα σε υψηλό επίπεδο και τα καταφέραμε».

Για τον Τζόλη:

«Είναι Golden Boy, πολλά υποσχόμενος. Μόλις ξεκινήσαμε, τον τελευταίο μήνα. Είναι επίσης πολύ μεθοδικός, με παρόμοια διάθεση σαν τον Μιχάι. Στόχος είναι να φανεί και στο γήπεδο η συνεργασία μας».


Για τις συμβουλές διατροφής προς όλους:

«Αυτό που ξεχωρίζω πάρα πολύ είναι να υπάρχει εξατομικευμένη προσέγγιση. Να φτιάξει κάποιος τα γεύματά του ανάλογα με το πρόγραμμά του. Δομημένο πρόγραμμα στα μέτρα του καθενός. Τώρα ενόψει καλοκαιριού, φρούτα, ενυδάτωση, λαχανικά, ειδικά για κόσμο που αθλείται πολύ νερό. Όχι δύο γεύματα, 3-4 ή 5. Ο Ενέα και ο Χρήστος τρώνε περισσότερα γεύματα. Σίγουρα 5-6. Χρειάζονται τρομερή ενέργεια. Να προτιμάμε φρούτα, λαχανικά εποχής. Όσο μπορούμε να αποφεύγουμε γλυκά, σε μειωμένη συχνότητα. Είμαι πολύ υπέρ της ισορροπίας. Το 80% των διατροφικών συνηθειών θα οδηγήσει στο καλό αποτέλεσμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.