Ασύλληπτη επίδοση ευστοχίας από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Γιώργος Πετρίδης13 Νοεμβρίου 2020

Στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και όσοι τον παρακολούθησαν στα προηγούμενα βήματα της καριέρας του, συμφωνούν ότι ο Δικέφαλος στάθηκε τυχερός που βγήκε στον δρόμο του η ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά, κάνοντας δικό του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έχει καταφέρει να αφήσει από νωρίς το αποτύπωμα του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ξέχωρα από τα βασικά στατιστικά των τεσσάρων γκολ -έφτασε ήδη την επίδοση που είχε σε 88 ματς με την Μπενφίκα- και των δύο ασίστ σε 13 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Σέρβος επιθετικός έχει σημειώσει μία επίδοση που δεν έχει προηγούμενο για τον Δικέφαλο. Αφορά στη δημιουργία του παιχνιδιού από τα πλάγια, όπως αποτυπώνεται στα γεμίσματα. Οι αριθμοί του στο Πρωτάθλημα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, αφού στις επτά εμφανίσεις του είχε 22/47 γεμίσματα. Αυτό το 46,8% αποτελεί ρεκόρ 20ετίας -τουλάχιστον- για τον ΠΑΟΚ!

Τα 22 εύστοχα γεμίσματα τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του Πρωταθλήματος, μπροστά από τον Χατζηγιοβάνη και τον Βαλμπουενά που έχουν από 20.

Το metrosport.gr «σκάλισε» τους αριθμούς των παικτών του Δικεφάλου από τη σεζόν 2001-02 και παρουσιάζει τις κορυφαίες επιδόσεις ανά περίοδο. Πιο κοντινή στην επίδοση του Ζίβκοβιτς ήταν εκείνη που σημειώθηκε στην περίοδο 2003-04 από έναν παίκτη... υπεράνω πάσης υποψίας αφού ήταν σέντερ φορ. Ήταν ο Γιασεμάκης Γιασεμή που είχε 17/40 γεμίσματα, γέμιζε δηλαδή προς την αντίπαλη περιοχή με ποσοστό 42,5%.

Απαραίτητη επισήμανση ότι στις κορυφαίες ανά σεζόν επιδόσεις, καταγράφονται μόνο εκείνες που είχαν τουλάχιστον 40 προσπάθειες για γέμισμα αφού μικρότερος αριθμός δεν θα αποτελούσε επαρκές δείγμα για ανάλογα συμπεράσματα. Γιατί στην περίοδο 2017-18, για παράδειγμα, ο Έργκους Κάτσε είχε μεν το εντυπωσιακό 70,58% αλλά με 12/17 γεμίσματα.

Η λίστα της τελευταίας 20ετίας με το καλύτερο ποσοστό γεμισμάτων ανά σεζόν...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.