Αστραπές και βροντές στην Τούμπα!

Αρις Νικολάκης26 Αυγούστου 2020

Λίγες ημέρες μετά της Παναγίας έκανε… Ανάσταση. Ο εξαφανισμένος ΠΑΟΚ εμφανίσθηκε ξανά. Θαύμα! Αιτία; Η πίστη προπονητών και παικτών σε εαυτούς κι αλλήλους. Αυτή έστειλε τον κόσμο του στον έβδομο ουρανό καθώς η έλλειψη της τον είχε καθηλώσει στα έγκατα της γης..

Ο ΠΑΟΚ που ήρθε πάλι, από τα παλιά άστραψε και βρόντησε κόντρα στην Μπεσίκτας. Για ένα ημίχρονο έκανε επίδειξη ισχύος. Και για ένα… Δεν έκανε. Και – για να λέμε την πάσα αλήθεια – χρειάστηκε τις πλάτες του Ζίβκοβιτς και …τύχη για να αποφύγει κακοτοπιές!

Η χθεσινή ήταν μία από τις κρισιμότερες νίκες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Γέφυρα για να περάσει ως σύνολο προπονητών και παικτών από την παταγώδη αποτυχία πέρυσι σε προοπτικές επιτυχίας εφέτος. Κατά πως φαίνεται έγινε εξαιρετική δουλειά στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Κι εδώ οφείλουμε, να αποδώσουμε στον Φερέιρα τα πρώτα εύσημα για την φαρδιά πλατιά υπογραφή του σε μία νίκη του ΠΑΟΚ.

Τα πλάνα κι οι επιλογές του δικαιώθηκαν απόλυτα. Δικαιώθηκαν θριαμβευτικά. Εάν μάλιστα, ο Άκπομ δεν έχανε το πέναλτι σήμερα θα μιλούσαμε για κονιορτοποίηση της Μπεσίκτας. Το έχασε και δε μιλούμε…

Μέχρι το 45ο λεπτό η ελληνική ομάδα ήταν συγκλονιστική. Η τριάδα Τζόλης, Πέλκας, Άκπομ «κεντούσε» στην επίθεση. Στην άμυνα δεν περνούσε κουνούπι. Και το κέντρο έβγαζε φωτιές. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε στο γκολ της τουρκικής μια σειρά λαθών. Το 3-1 ανέκοψε την ορμή του. Την περιόρισε το χαμένο πέναλτι αλλά… Ακόμη και δίχως τη λάμψη του Α΄ ημιχρόνου στο Β΄ ο «δικέφαλος» έκανε ευκαιρίες για γκολ. Ακόμη και με την κόπωση εμφανέστατη ο «δικέφαλος» μπορούσε, να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Είχε πίστη στην πρόκριση ο ΠΑΟΚ επειδή προπονητές και παίκτες πίστεψαν επιτέλους σε αυτούς κι αλλήλους. Η πίστη του έλειπε. Κι ήταν… εξαφανισμένος ο καλός ΠΑΟΚ. Την βρήκε. Κι εμφανίσθηκε ο καλός ΠΑΟΚ!

Άστραφτε και βροντούσε ο ουρανός στην Τούμπα. Άστραφτε και βροντούσε κι ο ΠΑΟΚ στη γη της!

Τα οφέλη από την … Ανάσταση του – λίγες ημέρες μετά της Παναγίας – είναι πολλά, πάρα πολλά. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ο ΠΑΟΚ πάτα γερά κι αγωνιστικά και ψυχολογικά αλλά κι οικονομικά καθώς είναι στα …πόδια του τα 10 εκατομμύρια από το Γιουρόπα Λιγκ. Αφήστε που συνεχίζει τις μάχες στο κατώφλι του Τσάμπι0νς Λιγκ.

Στα οφέλη φυσικά, ο Τζόλης κι ο Μιχαηλίδης αλλά – κι εδώ προσέξτε, παρακαλούμε – ο Φερέιρα. Δίχως στάλα υπερβολής ο Πορτογάλος χθες, κέρδισε τη θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ…

Με λίγα λόγια; Μετά από καιρό ξημέρωσε κι έλαμψε ο ήλιος στην Τούμπα. Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στον κόσμο του. Κυρίως όμως, επανεμφάνισε την ομάδα η οποία είχε γοητεύσει με την κατάκτηση του νταμπλ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

H νέα αγωνιστική περίοδος βρίσκει τον ΠΑΟΚ εδώ! Ενωμένο (είδατε τι έγινε στους πανηγυρισμούς του 1-0). Δυνατό...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.