Άστον Βίλα: Οι τρελοί του «χωριού» που... ξέμειναν στην Ευρώπη!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας19 Απριλίου 2024

Το ταξίδι για τους «χωριάτες» της Άστον Βίλα στην Ευρώπη καλά κρατεί. Χρειάστηκε βέβαια η... τρέλα του Εμιλιάνο Μαρτίνες, αλλά και η εντυπωσιακή του παρουσία για μία ακόμη φορά κάτω από τα δοκάρια, σε κρίσιμες καταστάσεις, προκειμένου η ομάδα του Ουνάι Έμερι να μείνει όρθια στη Γαλλία, να αποκλείσει τη Λιλ και να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League.

Η μοναδική πλέον εκπρόσωπος του αγγλικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, που από την πλευρά του κατόρθωσε μετά από το ΕΠΟΣ στην Πόλη, να βρεθεί κι αυτός στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Εξαιρετική και εντός συνόρων

Η πορεία της Άστον Βίλα στη φετινή χρονιά μοιάζει αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Γιατί δεν είναι μόνο η εξαιρετική της παρουσία στην Ευρώπη, είναι ταυτόχρονα και η δυναμική της παρουσία στην Premier League. Οι «χωριάτες» μετά από 33 αναμετρήσεις στην Αγγλία έχουν 63 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Τότεναμ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χαμ, αλλά και η Τσέλσι τη δεδομένη χρονική περίοδο βλέπουν την... πλάτη τους. 

Μόνο η Τότεναμ τους απειλεί ουσιαστικά. Τις άλλες; Τις άφησαν κατά πολύ πίσω τους. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η Βίλα προέρχεται από εκκωφαντικό διπλό στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ (2-0), η οποία διεκδικεί το Πρωτάθλημα. Κι όμως, η Βίλα πέρασε από το Λονδίνο. Και λίγες μέρες μετά, πήρε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference. Μπορεί να δυσκολεύτηκε και να χρειάστηκε τα τελευταία λεπτά για να στείλει το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι, αλλά στο τέλος χαμογέλασε.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού

Η Βίλα μπορεί να μην έχει το όνομα, αλλά και τη δυναμική άλλων παραδοσιακών δυνάμεων στην Αγγλία, ωστόσο το σίγουρο είναι πως φτιάχνει... dna. Στον πάγκο της έχει έναν προπονητή, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων. Έχει 4 στη συλλογή του ο Ουνάι Έμερι. Όλες, μάλιστα, στο Europa League. 

Ταυτόχρονα, διαθέτει παίκτες στο ρόστερ της, παγκοσμίου φήμης. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Εμιλιάνο Μαρτίνες, Τίλεμανς, Μπέιλι, Ζανιόλο, Λανγκλέ, ΜακΓκιν, Καμαρά, Ντίνιε, Άλεξ Μορένο, Πάου Τόρες. Έχει συν τοις άλλοις και τον «καυτό», Όλι Γουότκινς.

Στα 10 τελευταία παιχνίδια έχει δύο ήττες. Μόνο από Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. Έχασε βέβαια και από τη Λιλ, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν η πιο «γλυκιά ήττα».

Η τρέλα του Εμιλιάνο Μαρτίνες

Τεράστια προσωπικότητα, εξαιρετικός τερματοφύλακας, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα με την παρουσία του. Έχει δώσει οντότητα. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν και ως εκκεντρικό. Τόσο οι πανηγυρισμοί του μετά από την κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική Αργεντινής, αλλά και τα όσα έγιναν χθες στη διαδικασία των πέναλτι, με τις κινήσεις του προς τον κόσμο της Λιλ, αποτέλεσαν σημείο συζήτησης.

Μάλιστα, δέχθηκε ακόμη και δεύτερη κίτρινη κάρτα στην ψυχοφθόρο διαδικασία, αλλά δεν αποβλήθηκε... Όμως, οι επεμβάσεις του, έστειλαν στο τέλος την Άστον Βίλα στους «4». Γεγονός, έτσι;

Μοναδική εκπρόσωπος της Αγγλίας

Έτσι, οι «χωριάτες» είναι πλέον οι μοναδικοί που εκπροσωπούν το Νησί στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις, από το 1981-82 είχαν να φτάσουν σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετά από 42 χρόνια ξανά σε μονοπάτια κομβικά και ιστορικά. Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Τότε είχαν καταφέρει να σηκώσουν το Πρωταθλητριών, αφού είχαν επιβληθεί στον τελικό της Μπάγερν Μονάχου με 1-0.

Ο σκόρερ Όλι Γουότκινς

Ειδική μνεία δεν μπορεί να μη γίνει και για τον 29χρονο επιθετικό, Όλι Γουότκινς. Ο φορ της Άστον Βίλα μετρά φέτος 19 γκολ στην Premier League σε 32 παιχνίδια. Είναι για 4η χρονιά στους «χωριάτες». Φέτος, έχει τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλη σεζόν. 

Είχε βάλει 14, 11 και 15 γκολ αντίστοιχα τις προηγούμενες σεζόν. Ήδη, έχει φέτος 19. Επίσης, σκόραρε 7 φορές σε 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Conference League. Έβαλε γκολ στα 5 από τα 10 ματς, στα οποία συμμετείχε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.