Αστοχία με Φιλίπε, πιο σέντερ φορ ο Τζίμας, φωνάζει για την διαιτησία

Γιώργος Καστάνης26 Φεβρουαρίου 2023

Νέοι χαμένοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι, στην επαρχία, αυτή την φορά με αντίπαλο τον ΠΑΣ.

Παρότι ήταν ανώτερος, παρότι έχασε κλασικές ευκαιρίες για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, παρότι είχε δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ, έμεινε στο μηδέν και φυσικά δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που έκανε, για να μειώσει την διαφορά από τον πρώτο της βαθμολογίας. Επρεπε να χάσει ο ΠΑΣ, δεν μπόρεσε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα όλων όσων συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. 

Όμως ακόμη και αυτή η διαπίστωση δεν γλυκαίνει τις προσπάθειες των παικτών του Δικεφάλου που έχασαν την μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν τρείς πολύτιμους πόντους. Αντί να καταφέρουν να κερδίσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν τα κατάφεραν. Βεβαίως δικαιολογείται να παραπονείται ο Δικέφαλος για δύο τουλάχιστον φάσεις. 

Για χέρια αντιπάλων παικτών, μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, για τα οποία, δεν υπήρξε καμία επί της ουσίας αντίδραση από τον διαιτητή, αλλά και τον VAR. Χέρι από τον Πήλιο μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, που είναι υψωμένο, δεν δόθηκε καμία παράβαση από τους διαιτητές. Χέρι και από τον Εραμούσμπε μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ από γύρισμα του Μπράντον Τόμας με τακουνάκι. Υπήρξε αντίδραση από τους ανθρώπους του Δικεφάλου, με χρονική καθυστέρηση, αλλά επί της ουσίας, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τις αποφάσεις των διαιτητών. 

Επιπροσθέτως: Δεν βγήκε στον Λουτσέσκου η επιλογή του Φιλίπε Σοάρες στην μεσαία γραμμή. Ήταν ο αδύναμος κρίκος του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος άσος. Όταν μπήκε ο Σβαμπ, δίπλα στον Αουγκούστο, άλλαξε όλη η ροή του παιχνιδιού, υπέρ του Δικεφάλου. Ο οποίος έχασε τρείς κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, μαζί με το δοκάρι του Μπίσεσβαρ. Σ

το πρώτο ημίχρονο, η μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, καταγράφηκε από τον Μπράντον Τόμας στο 19ο λεπτό όταν ο Ισπανός κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ η εστία ήταν κενή. Προσθέστε ακόμη: Ο Τζίμας, στα «δικά μας τα μάτια» παρά το 17ο έτος της ηλικίας του, φάνηκε πιο σέντερ φορ, σε σύγκριση με τον Μπράντον. Έχασε σπουδαία ευκαιρία, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε μέσα σε λίγα λεπτά, πιο αισθητή την παρουσία του.

 Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω, δυστυχώς εξαιτίας και λανθασμένων δικών του επιλογών, δεν μπόρεσε να προσθέσει δύο ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του. Είναι επιβεβλημένο να κερδίσει στην Λαμία την ερχόμενη Τετάρτη, να μην υποτιμήσει τον αντίπαλό του και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Και φυσικά να διορθώσει τις αδυναμίες του, στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.