Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο και... 2-0 οι Μπακς

Metrosport Team25 Μαΐου 2021

Τα δύο πρώτα βήμα έγιναν. Έμειναν ακόμη δύο για να βρεθούν οι Μιλγουόκι Μπακς στα ημιτελικά των πλέι οφ της Ανατολής στο ΝΒΑ και να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό τους από τους Μαϊάμι Χιτ. Προηγήθηκαν με 46-20 στην πρώτη περίοδο, τους νίκησαν με 132-98 και έκαναν το 2-0.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πραγματικός...οδοστρωτήρας, τελειώνοντας το παιχνίδι με 31 πόντους, 12/23 σουτ, 13 ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κλεψίματα και μία τάπα. Ακόμη ο Φορμπς είχε 22 πόντους με 6/9 τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής και ο Κρις Μίντλετον 17. Ο Έλληνας σούπερ στα είχε κέφια από κάθε άποψη και έδειξε μετά από ένα σκληρό φάουλ του Μπιέλιτσα κάνοντας επίδειξη των ποδοσφαιρικών ικανοτήτων του για να πει μετά: «Μπορώ να κάνω και 300 "ποδαράκια", ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο και όχι μπάσκετ.


Για τους Χιτ, ο Ντεγουέιν Ντέντμον είχε 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και ο Γκόραν Ντράγκιτς 18. Χαμηλά έμεινε ο Τζίμι Μπάτλερ με 10 πόντους και 4/10 σουτ.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε για 5η φορά στην καριέρα του στα πλέι οφ σε 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ με 35 ή λιγότερα λεπτά συμμετοχής. Ο μόνος που το έκανε περισσότερες από μία φορά ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς, με δύο.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ είχε 11 πόντους, επτά ριμπάουντ και 15 ασίστ. Έγινε έτσι ο 5ος παίκτης στην ιστορία των Μπακς στα πλέι οφ με 15+ ασίστ μετά τους Πολ Πρίσεϊ, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Τι Τζέι Φορντ και Τζέι Χάμφρις.

Σε προσωπική παράσταση ενός Ευρωπαίου εξελίχθηκε και ο άλλος σημερινός αγώνας των πλέι οφ του ΝΒΑ. Ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς είχε 38 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, οδηγώντας τους Νάγκετς σε μία νίκη που την είχαν απόλυτη ανάγκη μετά την ήττα τους στο πρώτο ματς της σειράς με τους Μπλέιζερς. 

Επικράτησαν με 128-109 και ισοφάρισαν σε 1-1. Για τους Μπλέιζερς ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε 42 πόντους και 10 ασίστ, κάνοντας ένα μνημειώδες πρώτο ημίχρονο με οχτώ τρίποντα και ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη επίδοση σε ματς πλέι οφ, αφού οχτώ είχε και ο Βινς Κάρτερ στις 11 Μαίου 2001.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.