Ασταμάτητος!

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Είτε παίζει με τους βασικούς είτε με πολλές αλλαγές, είτε σημειώνει γκολ στο τέλος είτε όχι, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο προς τις νίκες φτάνοντας τις 12 στους τελευταίους 14 αγώνες. Χθες ο Λουτσέσκου εξ’ ανάγκης προχώρησε σε πολλές σημαντικές αλλαγές αλλά και ανακατατάξεις στην ενδεκάδα. 

Αυτό φυσικά είχε συνέπειες στην παρουσία του ΠΑΟΚ κυρίως στο πρώτο ημίωρο όπου οι παίκτες δε μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους, να γίνουν δημιουργικοί και επικίνδυνοι. Ο Ατρόμητος σε αυτό το διάστημα χωρίς να είναι καλύτερος, «έβγαλε» την όποια επιθετικότητα διέθετε στο χθεσινό παιχνίδι και που στην ουσία ήταν αμυδρή και ακίνδυνη. Χθες ο Δικέφαλος δεν κινδύνεψε να χάσει βαθμού επειδή θα δεχόταν κάποιο γκολ, όπως συχνά – πυκνά βλέπαμε μέσα στο 2021 -αλλά εξαιτίας του ότι η ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες. Αυτό οφειλόταν σε ένα σημείο στην μηδενική προσφορά του Μουργκ από δεξιά. 

Άραγε δεν υπάρχει κάποιος παίκτης από τη β’ ομάδα ή από τις ακαδημίες που να μπορεί να πάρει τη θέση του σε αυτές τις αναγκαστικές συμμετοχές; Διότι η ομάδα είναι σα να παίζει με δέκα παίκτες. Επίσης το δίδυμο Τσιγγάρα – Αογκούστο κάθε άλλο παρά παραγωγικό ήταν . Ο Αογκούστο και ο Τσιγγάρας είναι πολύ καλοί όταν δίπλα τους έχουν ένα πιο επιθετικό χαφ. Όπως αποδείχθηκε η ταυτόχρονη παρουσία τους ήταν ασύμβατη οργανωτικά και δημιουργικά. Τέλος επιθετικά ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ μετά το 30 και έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Μιτρίτσα πρόσφερε στο πιάτο μια πάσα «πάρε-βάλε». 

Η αναπήδηση της μπάλας πρόδωσε τον Αογκούστο που έχασε ένα σίγουρο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου άρχισε να παίζει ένα-ένα τα χαρτιά του. Σ’ αυτό βοήθησε και η κατακόρυφη άνοδο του Μιτρίτσα που ήδη είχε φανεί από το πρώτο ημίχρονο. Πριν όμως προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση ήρθε μια σέντρα ακριβείας του Σάστρε με το αριστερό πόδι και ο Κρέσπο που είχε μείνει στην περιοχή από προηγούμενη φάση έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια οι αλλαγές ωφέλησαν τον Δικέφαλο. 

Ο Λουτσέσκου άλλαξε την αριστερή πλευρά, πέρασε τον Ζίφκοβιτς, τον Ζαμπά, Σίντκλεϊ, τον Σβαμπ αλλά και τον Σοάρες που έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Κορυφαίος όλων ο Μιτρίτσα που δείχνει ότι κάνει άλματα προόδου από παιχνίδι με παιχνίδι . Ο ΠΑΟΚ βρίσκει την ταχύτητα, το σουτ , το φάουλ (είχε ένα εκπληκτικό χτύπημα που έβγαλε εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης) αλλά και το ένας με έναν. Επίσης είχε και τον Κρέσπο ο οποίος διανύει μια δεύτερη νεότητα. Συμπερασματικά ο Λουτσέσκου αναγκαστικά (πλην του Μουργκ) ρίσκαρε, το παιχνίδι του βγήκε και ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια αφού δικαιούτο να σκοράρει περισσότερο. Είναι σε καλό φεγγάρι και έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στους 16.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.