Γιατί δεν έκανε και ασφαλιστικά μέτρα ο ΠΑΟΚ

Χάρης Δημαράς04 Μαΐου 2020

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε και επίσημα το φάκελο της έφεσης στο CAS και ελπίζει πως μέχρι τέλους του Ιουλίου θα έχει βγει και η απόφαση.

Είναι ξεκάθαρο πως η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή και στην ουσία της (θυμηθείτε την ανάλυση του νομικού, Γρηγόρη Ιωαννίδη). Όσον αφορά το ερώτημα που θέτουν αρκετοί και αφορά το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε και σε ασφαλιστικά μέτρα, η απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η εξής: Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατίθενται για να μπλοκάρουν κάθε διαδικασία μέχρι την τελική εκδίκαση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα πλέι-οφ. Οι δικηγόροι τού ΠΑΟΚ, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προφανώς θεώρησαν ότι από την στιγμή που ακόμη δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για επανεκκίνηση των πλέι-οφ, δεν θα είχε νόημα να γίνει αυτή η διαδικασία, η οποία πάντα καθυστερεί και τη βασική εκδίκαση. Αρα, θα υπήρχε ο κίνδυνος και να χαθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την βασική εκδίκαση.

Ετσι, φαίνεται πως προτιμήθηκε η λύση της δίκης με διαδικασία του κατεπείγοντος και όχι με ασφαλιστικά μέτρα γιατί, όπως αναλύθηκε και από άρθρο της κ. Σπανίδου, είναι λιγότερο περίπλοκη διαδικασία και έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και η νομική άποψη που αναφέρει ότι ελλείψει ασφαλιστικών μέτρων, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν κανονικά τα πλέι-οφ και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί πριν την έκδοση της απόφασης, να επικυρωθεί η βαθμολογία πριν έρθουν τα «νέα» από τη Λωζάνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.