Ασέβεια στον κόσμο του ΠΑΟΚ και πλήγμα στο κύρος του συλλόγου και του Ιβάν η μυστηριώδης και «περήφανη» πώληση του Ίνγκασον

Δημήτρης Μπούζας05 Ιουλίου 2023

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να επικαλεστώ την οποιαδήποτε βοήθεια για να τεκμηριώσω όλα όσα υποστηρίζω στον τίτλο και στο info του σημερινού σχολίου. Αρκεί μια απλή υπενθύμιση των όσων επισήμως και ανεπισήμως διέρρεε ο οργανισμός ΠΑΟΚ όταν γινόταν αναφορά στην πιθανότητα πώλησης του Ίνγκασον, από την πρώτη στιγμή μέχρι και την ώρα που ολοκληρώθηκε η καθόλα μυστηριώδης συμφωνία με την Μίντιλαντ.

Βασικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τον τρόπο που περνούσαν προς τα έξω την πιθανότητα πώλησης. Η τακτική απλή και τετριμμένη. Δίνουμε την είδηση σε ένα φίλα προσκείμενο δημοσιογράφο για το ενδιαφέρον που υπάρχει. Σκοπός να την πλασάρει έντεχνα, προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις του κόσμο. Ο ντελιβεράς εκπρόσωπος της ενημέρωσης έστω και αθέλητα, παίζει τον ρόλο του… λαγού, όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, διατηρώντας και το προνόμιο να διαχειριστεί ο ίδιος αποκλειστικά και τις εξελίξεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο λαγός βγήκε αρκετές φορές και σχεδόν σε όλες ολοκλήρωνε την αποστολή του με την απάντηση που έδινε (ή του έδινε) η ΠΑΕ: Ότι δηλαδή ήταν ανύπαρκτο το θέμα και κάθετη η αντίρρηση της: «Δεν τον πουλάμε τον Ίνγκασον γιατί είναι ο παίκτης που πάνω του θα χτιστεί η νέα ομάδα». Η άρνηση σταθερή αλλά και από οποιαδήποτε σκοπιά λογική, υιοθετήθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ με συνέπεια για κάποιο διάστημα να υπάρχει ησυχία και απόλυτη ηρεμία για το «θέμα».

Η μεταγραφική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ αργόστροφη, αντιφατική και αναποτελεσματική μέχρι προχθές, ξαφνικά πήρε «ζωή» και «χρώμα» με την εξαγγελία της ολοκλήρωσης δύο συμφωνιών που έσερναν για καιρό μισοτελειωμένες. Παράλληλα όμως ήρθε και το βροντερό μαντάτο (πραγματικά κεραυνός εν αιθρία)… της πώλησης του πολυτιμότερου παίκτη που πάνω του θα χτιζόταν η νέα ομάδα (Ίνγκασον). Σταυροκοπήθηκαν οι ΠΑΟΚτσήδες! Έμειναν άφωνοι και όχι μόνον αυτοί. Θαρρείς και έβλεπαν ένα κακό όνειρο. Ο Ίνγκασον; Μα για αυτόν ορκιζόντουσαν οι πάντες ότι θα είναι το θεμέλιο για τη νέα μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ο πρώτος και ο μόνος που άξιζε να μείνει. Ο πολυτιμότερος όλων! Και αναρωτήθηκαν: Τι στο διάολο συμβαίνει και είχαμε αυτόν τον σεισμό; Ποια ήταν η αφορμή που ένας σύλλογος ο οποίος λόγω των τεράστιων κενών του ρόστερ του θα έπρεπε να απαγορεύσει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων να ακούγεται η λέξη «πωλείται», να βγάζει στο σφυρί ότι πολυτιμότερο έχει; Με τη σειρά μου θα έλεγα ότι εξηγήσεις υπάρχουν πολλές. Το ίδιο συγχρόνως και υποψίες.

Όπως επί παραδείγματι, ότι αν δεν γινόταν αυτή η πώληση δεν θα υπήρχαν ευκαιρίες για αγορές. Και ότι αυτές καρκινοβατούσαν επικίνδυνα, με τον κόσμο να είναι μονίμως στα κάγκελα. Δυστυχώς αυτοί που πήραν ή μάλλον που αποτόλμησαν αυτήν την απόφαση, δεν κατάλαβαν πως προκαλούσαν βάναυσα το συναίσθημα ενός κόσμου προβληματισμένου, που βρισκόταν εκτός ορίων από όσα βίωνε τόσο καιρό. Αν θέλουν να μάθουν άμεσα πως νιώθει ο κάθε ΠΑΟΚτσής με αυτήν την «περήφανη» πώληση, ας τον ρωτήσουν και ας μην αρκεστούν για μια ακόμη φορά στους σιτιζόμενους, αφελείς και καλαμοκαβαλάρηδες του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, οι οποίοι σε απόλυτη σύμπνοια με τους αντιΠΑΟΚτσήδες συναδέλφους τους, προσφέρουν και πάλι συγχωροχάρτια και συγκαλύψεις. Κάτι που το έκαναν τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να αποθρασυνθούν οι έχοντες την μεγάλη ευθύνη της οπισθοδρόμησης του λαοφιλέστατου ΠΑΟΚ. Οι ρεαλιστικές παπαρολογίες, οι καφενειακές αναλύσεις και οι αμπελοφιλοσοφίες, δεν έχουν χώρο και δεν μπορούν να αποτελέσουν ποτέ φραγή συναισθημάτων σε λαούς, όπως αυτός του ανεπανάληπτου ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Θετικό το γεγονός μέσα στη γενική δυσαρέσκεια με την απρόβλεπτη αποχώρηση του Ίνγκασον, είναι ότι ο αντικαταστάτης του Τροστ-Εκόνγκ, έρχεται με πολύ καλό βιογραφικό και εξίσου εξαιρετικές συστάσεις.

ΥΓ2: Ακόμη περιμένουν οι ΠΑΟΚτσήδες απάντηση από τη νέα «διαστροφή» Ραζβάν, με το να αποκλείσει τον νεαρό Μπράντοντις και να συμπεριλάβει τον τιτανομέγιστο Μουργκ, στο τιμ της προετοιμασίας. Θα μου πείτε, σάμπως δόθηκαν εξηγήσεις για το πως αποδομήθηκε ο ταλαντούχος Μιχαηλίδης και στην θέση του επιχειρήθηκε να καθιερωθεί ο Νάσμπεργκ; Βλέπετε ότι στον ΠΑΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ανέχονται αυτού του είδους τις «διαστροφές», «αποθεώνοντας» για τους δικούς τους λόγους κάποια παλτά ή ημίπαλτα.

ΥΓ3: Ανατριχιαστικό προμήνυμα: Νέα διαρροή και μάλιστα επαναλαμβανόμενη για μεταγραφικό ενδιαφέρον ομάδων, με στόχο τον Κοτάρσκι. Είναι η γνωστή μέθοδος που προαναφέραμε στο κείμενο μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί για κάποιους μπουρδολόγους τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.