Χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία

Metrosport Team30 Απριλίου 2022

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «βγαίνει η προκήρυξη για 4.000 χιλιάδες νοσηλευτές καθώς και οι προκηρύξεις για 800 γιατρούς και 1000 υγειονομικούς λοιπών ειδικοτήτων. Αυτή των 4.000 νοσηλευτών ήδη τη στέλνουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών για να πάρει τη διαδικασία της έκδοσης και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία ΑΣΕΠ».

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ούτως ή άλλως ανανεώνονται οι συμβάσεις των επικουρικών οι οποίοι σε αυτές τις προκηρύξεις θα έχουν μία πριμοδότηση λόγω της εργασιακής τους παρουσίας στη διάρκεια της πανδημίας.

Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα το Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

«Η πανδημία μάς έδειξε την απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα κενά που υπήρχαν στη χώρα μας. Γι’ αυτό το λόγο την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης, «κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που προβλέπει για πρώτη φορά να υπάρχει δωρεάν προσωπικός γιατρός για όλους τους πολίτες, στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Αυτός ο γιατρός θα είναι η πρώτη μας επαφή που θα ενημερώνει τον προσωπικό μας φάκελο και θα είναι- να το πούμε απλά- το τηλεφώνημα που θα μπορούμε να κάνουμε σε έναν γιατρό, ο οποίος θα έχει την πλήρη εικόνα μας σε ό,τι και να συμβεί και θα μπορεί να μας κατευθύνει.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.