Ας παίξουμε μπάσκετ!

Στέλιος Παρθενάκης03 Οκτωβρίου 2020

Η αδυναμία του Πανιωνίου να κατέβει στο Πρωτάθλημα άλλαξε άρδην τα δεδομένα για την Basketleague.

Δώδεκα ομάδες μπήκαν σε νέα κλήρωση και η πρεμιέρα έφερε ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Στο τηλεοπτικό κομμάτι οι 11 από τις 12 ΚΑΕ συμφώνησαν σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι. 

Η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφράσει σωστά τη διαφωνία της για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται το ποσό που θα πάρει η κάθε ομάδα. Ο Άρης είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπορικότητα και κόσμο, οπότε δικαιούται να ζητάει παραπάνω μερίδιο. Έχουμε τονίσει άπειρες φορές ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αρχίσει να έχει ενιαία γραμμή μπασκετικά, γιατί μόνο να κερδίσει έχει έτσι, αλλά δεν είναι της παρούσης. 

Πλέον, το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 17/10 και παράλληλα έχει προκύψει μια κόντρα ανάμεσα σε ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ. 

Κανείς δεν περισσεύει κύριοι του ελληνικού μπάσκετ από την ανάγκη να υπάρχει μια υγεία στο άθλημα που έχει φέρει τις περισσότερες επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι μια καλή ευκαιρία για επανεκκίνηση, σωστές βάσεις και αυτάρκεια. Οι 12 ομάδες θα πρέπει να βγάλουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν και φυσικά ΕΣΑΚΕ και η επόμενη ηγεσία της ΕΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο επιστροφής του Ολυμπιακού. Είναι αναγκαία συνθήκη για να βελτιωθεί το επίπεδο προβολής και ανταγωνιστικότητας.

Όσο όμως υπάρχει όμως η απουσία του κόσμου λόγω κορωνοϊού τόσο η κατάσταση θα είναι πιο ευμετάβλητη. Το ξεκίνημα είναι το ήμισυ του παντός και ύστερα από 7 μήνες περίπου το ελληνικό μπάσκετ θα κάνει restart.

*Οι Λέικερς είναι εκτός απρόοπτου οι νέοι πρωταθλητές ΝΒΑ και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους. Βέβαια, βρίσκουν λαβωμένους τους Χιτ, αλλά ο Τζέιμς θα προσθέσει ένα ακόμα δαχτυλίδι.

*Η Ευρωλίγκα επέστρεψε και μαζί της και η μαγεία του μπάσκετ. Καλή μπασκετική χρονιά!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.