Ας μην το πάρει, αλλά ας σοβαρευτεί και να κερδίσει ξανά το σεβασμό των αντιπάλων

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε αφέλεια που δεν αρμόζει σε μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχει στιβαρότητα, δεν βγάζει σιγουριά και, πλέον, φοβάσαι ότι ανά πάσα στιγμή, ακόμη και με μία τελική προσπάθεια ο αντίπαλος μπορεί να πετύχει γκολ. Οι αγωνιστικές αδυναμίες είναι πολλές και δεν πρόκειται να διορθωθούν άμεσα. Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά ενώ η χρονιά «τρέχει» είναι πολύ δύσκολο ο Πάμπλο Γκαρσία να πετύχει θεαματικά αποτελέσματα. 

Αυτό που θα πρέπει να φτιάξει άμεσα είναι η νοοτροπία της. Γιατί ακόμη και αγωνιστικά ένα σύνολο να μην πατάει καλά, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα και στη νίκη. Δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να χάνει και, μάλιστα, με τρόπο όπως αυτόν που ηττήθηκε  ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. όπου ήταν σαν να... έφυγε από το γήπεδο μετά το 1-2 που σημείωσε ο Ουάρντα. Οι παίκτες των γηπεδούχων βρήκαν πολλούς κενούς χώρους, ενώ σε εκείνο το χρονικό σημείο θα έπρεπε να βλέπουμε μία ομάδα που δεν θα άφηνε με οποιοδήποτε κόστος τον αντίπαλο να πλησιάσει τα καρέ της.

Πρωταθλήματα μπορούν να χαθούν. Από συλλόγους, όμως, που μάχονται, μένουν κοντά στην πρώτη θέση μέχρι φινάλε και, τελικά, δεν τα καταφέρνουν. Τις τελευταίες ημέρες, με την συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου, ο ΠΑΟΚ δείχνει σαν να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Και αυτό, φυσικά, είναι ενοχλητικό για τον κόσμο του, γιατί η ομάδα πριν δύο χρόνια κατακτούσε αήττητη το νταμπλ και φέτος είναι στο -10 μόλις την 15η αγωνιστική. Λείπει η σοβαρότητα, που θα κάνει τους φιλάθλους, τουλάχιστον, να αισιοδοξούν ότι, απλώς, θα μπουν στην πορεία κάποιες «πινελιές» από τον Ουρουγουανό τεχνικό και ο Δικέφαλος θα προχωρήσει.

Δεν υπάρχει, με λίγα λόγια, η βάση πάνω στην οποία θα χτίσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Κατ' αρχήν να μάθει να αγωνίζεται σαν σύνολο και μετά να μιλήσουμε για αγωνιστική βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς. Γιατί το υλικό δεν είναι κακό. Και προσωπικότητες υπάρχουν στην ενδεκάδα. Όμως, δεν πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να βρει έγκαιρα χημεία και να θυμίζει, έστω σε κάτι, την ομάδα που ήταν αήττητη για σχεδόν δύο χρόνια. Πιο πολύ απ' όλα ενοχλεί η εικόνα «παραίτησης» από την μέση της σεζόν, παρά το διαφαινόμενο χαμένο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη. Ομως ο ΠΑΟΚ το χρωστάει στο μέγεθός του να μην αφήσει την σεζόν στην τύχη της και να παλέψει κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο. Και ό,τι βγει. Ας αρχίσει, όμως, να βάζει τα θεμέλια, με βασικές αρχές που πρέπει να έχει στα παιχνίδια του, όπως η σοβαρότητα, το καθαρό μυαλό και το πάθος και τότε σε κάποιο διάστημα από τώρα είναι πιθανό να παρουσιαστεί ξανά στο γήπεδο μία ομάδα που θα την σέβονται όλοι στο πέρασμά της. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.