AS: «Με Final 8 στη Λισαβώνα το Τσάμπιονς Λιγκ»

Metrosport Team10 Ιουνίου 2020

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της UEFA αναφορικά με την εκπόνηση του φορμάτ ολοκλήρωσης του Champions League, το οποίο, όπως και όλη η ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ευρώπη, έπεσε θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ισπανική «ΑS», το πρότζεκτ είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ενός άτυπου Final 8 σε ουδέτερη έδρα, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι η Λισαβώνα.

Θα προηγηθούν οι τέσσερις αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» που εκκρεμούν (Μαντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν-Τσέλσι, Γιουβέντους-Λιόν, Μπαρτσελόνα-Νάπολι), οι οποίες θα διεξαχθούν στις 8-9 Αυγούστου, ενώ η τελική φάση θα λάβει χώρα από τις 12 Αυγούστου ως τις 23 του μηνός, ημέρα για την οποία έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του τελικού.

Αν το σενάριο που δημοσιεύει η «AS» λάβει σάρκα και οστά, οι αγώνες του «Final 8» θα διεξαχθούν στα δύο γήπεδα της Λισαβώνας, «Ντα Λουζ» και «Ζοζέ Αλβαλάδε», ενώ η επιλογή της πορτογαλικής πρωτεύουσας προκρίθηκε για δύο λόγους. Αφενός λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων στη χώρα της Ιβηρικής, και αφετέρου λόγω της απουσίας κάποιας πορτογαλικής ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.