Ας δώσουν υπόσχεση στον εαυτό τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Αυγούστου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Ναι, αυτός ήταν ΠΑΟΚ. Με ενέργεια, με πάθος, με ταχύτητα, με εξυπνάδα και με αποτελεσματικότητα. Αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλει να βλέπει ο κόσμος του. Και αυτός ο ΠΑΟΚ σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει με πολλές ελπίδες μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα ήταν μαγικό και στάθηκε αρκετό ώστε να κατακτηθεί η πρόκριση, που σημαίνει συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και συνέχεια της προσπάθειας για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την εκπληκτική κάθετη του Σβαμπ, το άψογο γύρισμα του Γιαννούλη και το αριστοτεχνικό σουτ του Τζόλη στο αριστερό «Γάμα» της τουρκικής εστίας το ματς άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες της Μπεσίκτας, μολονότι έδειξαν να τα έχουν χαμένα, προσπάθησαν να πιέσουν για να “απαντήσουν”, αλλά με τη συμπλήρωση του 25λεπτου δέχτηκαν το δεύτερο “χτύπημα”. Η φοβερή κάθετη του Πέλκα, το παλικαρίσιο μπάσιμο και το γύρισμα του Ακπομ και το πλασεδάκι του Τζόλη, που ήταν εκεί που έπρεπε. Λίγο μετά, έγινε αυτό που κανείς δεν φανταζόταν πριν αρχίσει το παιχνίδι. 3-0, με ωραία πάσα Ακπομ, ωραίο γύρισμα Τζόλη και πλασέ του Πέλκα. Τρία γκολ σχεδόν με καρμπόν, τρία γκολ που για να δημιουργηθούν σμπαραλιάστηκε στην κυριολεξία η δεξιά πτέρυγα της άμυνας της Μπεσίκτας. Τρία γκολ στα οποία οι παίκτες του ΠΑΟΚ “έβγαλαν” ενέργεια, ταχύτητα, εξυπνάδα, και αποτελεσματικότητα. Τρία γκολ με ωραίες συνδυασμένες επιθέσεις. Τρία γκολ χορταστικά σε δημιουργία και εκτέλεση.

Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου πήγαν όλα στραβά. Η Μπεσίκτας μείωσε με ένα γκολ από το πουθενά, για το οποίο χρειάστηκε την εύνοια της τύχης και την ολιγωρία του Βαρέλα, ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Ακπομ, που, κακά τα ψέματα, μας “είπε”, με τη γλώσσα του σώματος, την ώρα της εκτέλεσης, ότι είναι πολύ πιθανό να το χάσει και, σα να μην έφταναν αυτά, ήρθε και ο τραυματισμός του Ροντρίγκο, που τον “έστειλε” κατ’ ευθείαν στα αποδυτήρια με θλάση.

Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, “τρελό” το παιχνίδι, με πολλές φάσεις και γκολ και με δεδομένο ότι η Μπεσίκτας θα ρίσκαρε και στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας φουλ επιθετικά, το ζητούμενο ήταν να διαχειριστεί σωστά ο ΠΑΟΚ το σημαντικό προβάδισμά του, ώστε να μη βάλει σε περιπέτειες την υπόθεση της πρόκρισης, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στα πρώτα 45 λεπτά.

Πράγματι, οι Τούρκοι τα έπαιξαν όλα για όλα, δημιούργησαν δυο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις, ωστόσο μέχρι το 60’ τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο ΠΑΟΚ με τον Λημνιό και τον Τζόλη. Κι ακόμη μία, λίγο πριν το 70’, πάλι με τον Τζόλη. Στο τελευταίο 20λεπτο δεν έγινε τίποτε συγκλονιστικό, καθώς η Μπεσίκτας προσπαθούσε να πιέσει, αλλά ο ΠΑΟΚ σχετικά άνετα αντιμετώπισε την κατάσταση και δεν κινδύνευσε σοβαρά σε καμία περίπτωση.

Ο Τζόλης, με δύο γκολ και ασίστ στο άλλο, δικαιούται αυτονόητα τον τίτλο του κορυφαίου, αλλά όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι με το πάθος που “έβγαλαν” δεν θύμιζαν σε τίποτε τον περσινό πλαδαρό σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα, παιχνίδια, ΠΑΟΚ. Ας δώσουν υπόσχεση στον εαυτό τους όλοι οι παίκτες ότι η εικόνα τους θα είναι σε όλους τους αγώνες η θαυμάσια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο στόχος, λοιπόν, επιτεύχθηκε και τώρα, με 10 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα από το Γιουρόπα Λιγκ, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, ώστε να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ ακόμη περισσότερο με κάποιους ποιοτικούς παίκτες. Το απαιτεί το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το απαιτεί όμως και η διεκδίκηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Καμία ομάδα στον πλανήτη δεν είναι τόσο καλή ώστε να μη χρειάζεται κάθε χρόνο μεταγραφές. Κι ο ΠΑΟΚ, παρά το ικανοποιητικό δείγμα γραφής στον πρώτο επίσημο φετινό αγώνα του, είναι βέβαιο ότι πρέπει να καλύψει ορισμένες αδυναμίες στο ρόστερ του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.