Ας χαμογελάσει πλατιά την Τετάρτη

Γιώργος Ζαΐρης10 Ιουλίου 2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έσκασε ένα χαμόγελο χθες όταν είδε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο ξενοδοχείο στο Απελντοορν.

 Ας ελπίσουμε πως θα χαμογελάσει πλατιά την Τετάρτη το απόγευμα όταν η ομάδα θα κάνει την πρώτη της προπόνηση στην Νέα Μεσημβρία. Πώς θα γίνει αυτό; Αν δει τον Νάρεϊ στα αποδυτήρια αλλά και τον Τόμας. Δεν βάζω δίπλα άλλο όνομα και ας διαψευστώ ευχάριστα από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. 

Χθες ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του που πάντα είναι πολύ χρήσιμο για κάθε ρεπόρτερ αφού έχει την ευκαιρία να δει την καθημερινή δουλειά του προπονητή. Για να είμαι ειλικρινής όταν πήγα στο προπονητικό κέντρο την Δευτέρα 27 Ιουνίου για να δω την πρώτη προπόνηση έπαθα ένα... σοκ. 

Επρεπε να δω φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις για να διακρίνω ποιος είναι ο Ντάντας, ο Κουαλιάτα, ο Ρικάρντο και φυσικά να συνηθίσω τον Κουλιεράκη, τον Παναγιώτου και τα άλλα νέα παιδιά. Χρήσιμη προετοιμασία από κάθε άποψη. Ποια είναι η αίσθηση που έχω μετά από τόσες προπονήσεις και τα φιλικά; Προφανώς και δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά και προφανώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Λουτσέσκου που έχει θέσει ως στόχο το... παιχνίδι με το παιχνίδι. 

Είναι ξεκάθαρο πως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αλλά «φωνάζουν» οι απουσίες κομβικών παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις που μπορεί να «ξεκλειδώσουν» και τους ήδη υπάρχοντες. Ο Λουτσέσκου είπε χθες πως πρέπει να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, αυτός ο ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε χθες στο φιλικό θα είναι αυτός που θα δούμε στο πρώτο ματς με την Λέφσκι στις 21 Ιουλίου. Εξαιρώ τον Μπίσεσβαρ που μπορεί να παίξει ως αλλαγή. 

Και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ο Λουτσέσκου και το γνωρίζει. Για τα πρόσωπα της προετοιμασίας μπορώ να γράψω πολλά. Αλλά χθες βλέποντας τον Ντάντας πίσω από τον φορ και τον Αντρίγια στο ένα άκρο και τον Κουαλιάτα στο άλλο, σκέφτηκα «μου αρέσει ρε φίλε!». Μπροστά; Σημαντικό πως ο Κούτσιας σκόραρε. Πήρε ψυχολογία το παιδί αρκεί να είναι αποφασισμένος να βελτιώσει ή να προσπαθήσει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του. Ισως το πρώτο κοντρόλ να είναι ένα από αυτά. 

Σημαντικό πως αν εξαιρέσουμε κάποια ατομικά λάθη στα φιλικά που στοίχισαν και τα γκολ, ο ΠΑΟΚ ήταν συμπαγής στις γραμμές του. Η Σταντάρ δεν έκανε καθαρή τελική στην εστία. Εκεί που ο Κοτάρσκι δείχνει πως με τα πόδια μπορεί να διευκολύνει την επίθεση του ΠΑΟΚ στην πρώτη της γραμμή. 

Ολα αυτά φυσικά τα βάζω στην άκρη πλέον γιατί το ματς της 21ης Ιουλίου είναι η προτεραιότητα. Εκεί δεν πάει ένας κακός ή μέτριος ΠΑΟΚ. Πάει το σύνολο του Λουτσέσκου. Που όμως θέλει ενίσχυση. Και είναι κρίμα να τη στερήσουν από τον προπονητή που φέτος έβαλε πλάτη. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.