Άρθρο της Γεωργίας Γεωργίου: Η αφερέγγυος Υπουργός Παιδείας

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2022

Η χρονιά άλλαξε, η Υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, δυστυχώς, όχι.

Γράφει η Γεωργία Γεωργίου

Ειδική παιδαγωγός, Φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π, Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσο περνούν οι μήνες, η κα Υπουργός εμφανίζεται όλο και πιο αναξιόπιστη ως προς τις ευθύνες του υπουργήματος που ο ελληνικός λαός της ανέθεσε, την προώθηση των μορφωτικών αγαθών προς τη νέα μας γενιά στην προοπτική της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εντός του δήθεν φιλελεύθερου κελύφους γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική, ολοένα και πιο συντηρητική, ολοένα πιο αντιδραστική ως προς τον τρόπο που ασκεί την πολιτική στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

➠Μια Υπουργός που αδιαφορεί πλήρως για το καλό του δημόσιου σχολείου.

➠Μια Υπουργός, που όταν έγινε γνωστή στη δημοσιότητα η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει μια σειρά κρίσιμων παραβιάσεων του νόμου περί προσωπικών δεδομένων στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και βρέθηκε εντελώς εκτεθειμένη, δεν έδειξε καμία στοιχειώδη ντροπή. Δεν έδειξε να το μετανιώνει, όταν αποδείχθηκε ότι παρανόμως η Κυβέρνηση και η ίδια της εμπορεύτηκαν τα big data της τηλεκπαίδευσης.

➠Μια Υπουργός που επιχείρησε να επιβάλει τον πνευματικό Μεσαίωνα στους μαθητές με τα εκπαιδευτικά βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

Απέναντι όμως στον σκοταδισμό και την αντιεπιστημονικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενέκριναν και προώθησαν Ι.Ε.Π. και Κεραμέως, βρήκε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την κοινωνία. Φυσικά, αναγκάστηκαν να το αποσύρουν.

Μεγάλη ήττα της Υπουργού μας.

➠Μια Υπουργός που δε σταματάει λεπτό να μας δείχνει το ποσό αδιάφορη είναι για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ανοίγουν τα σχολεία μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα σχολεία παραμένουν ανοχύρωτα ως προς τα μέτρα για τον κορονοϊό.

► Το επιτελικό χάος συνεχίζεται.

Δεν έγινε η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, απασχολείται εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων είναι ελλιπές και χωρίς δωρεάν self-test.

Ανοχύρωτα σχολεία, παγωμένα, χωρίς θέρμανση. Είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας αδιανόητες εικόνες, με μαθητές να κάνουν μάθημα, τυλιγμένοι με κουβέρτες.

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ορίζουν υποχρεωτικό το άνοιγμα των παραθύρων καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος, βασική προϋπόθεση θα πρέπει να είναι και η θέρμανση καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος καθώς και κατά τη λειτουργία του ολοήμερου. Σχολεία με χαλασμένα τα καλοριφέρ, σχολεία με καλοριφέρ αλλά χωρίς θέρμανση.

Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Ας ασχοληθεί, επιτέλους, η Υπουργός μας με τα ουσιώδη θέματα των σχολείων μας, με ενσυναίσθηση.

➠ Είναι μια Υπουργός της οποίας η σκέψη είναι μόνο στην εξυπηρέτηση των λίγων.

Ακατάλληλη για το Υπουργείο Παιδείας.

➠ Θα πρέπει να απομακρυνθεί και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολλοί. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες. Η κοινωνία!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.