Η αντίδραση δείχνει νοοτροπία ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για το χτίσιμο

Κώστας Πετρωτός24 Οκτωβρίου 2022


Δύο πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς από το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Την αντίδραση μετά το 0-2 και κυρίως από την ώρα που μπήκαν στο παιχνίδι ο Σβαμπ και ο Κωνσταντέλιας και το κλάμα του Λύρατζη και του Τσαούση όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Το πρώτο δείχνει ότι μέσα στα αποδυτήρια υπάρχει υγεία, οι παίκτες τα δίνουν όλα, ακόμη κι αν ορισμένοι, όπως ο Σβαμπ, δεν είναι ικανοποιημένοι με τον χρόνο συμμετοχής τους. Ομάδα που έχει πρόβλημα σχέσεων δεν κυνηγά με το πάθος που το έκανε ο ΠΑΟΚ χθες, την ανατροπή του εις βάρος της σκορ.

Το δεύτερο, οι λυγμοί στους οποίους ξέσπασαν οι δύο νεαροί μπακ του, το τι πραγματικά σημαίνει για τον ΠΑΟΚ να έχει στην σύνθεσή του και μάλιστα ως μονάδες πρώτης γραμμής, παιδιά βγαλμένα από τα σπλάχνα του. Αυτοί οι παίκτες, δεν παίζουν απλά για το συμβόλαιό τους και την καριέρα τους, αλλά βάζουν και ψυχή για να υπηρετήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε. Ας ελπίσουμε σύντομα να επανέλθουν σιδερένιοι γιατί πραγματικά είναι κρίμα να μπει φρένο τώρα που είναι στο ανέβασμά τους.

Υπάρχουν σοβαρά σημεία προβληματισμού για τον νέο ΠΑΟΚ

 

Ωστόσο, υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που πρέπει να υπογραμμιστούν γιατί είναι λόγος προβληματισμού για τον Λουτσέσκου και το τιμ του. Ο ΠΑΟΚ για μία ώρα ήταν κακός. Δεν έβγαζε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του, είχε πολλά προβλήματα ανασταλτικά και ο Αστέρας «φώναξε» αρκετές φορές πριν το 0-1 ότι απειλεί.

Το ερώτημα είναι γιατί να μην έχει ΠΑΟΚ ενέργεια και ένταση. Επαιξε την Δευτέρα με τον Ολυμπιακό και είχε απέναντί του μια ομάδα που είχε δώσει μεσοβδόμαδα ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και μετρούσε εννιά απουσίες. Προφανώς, παίκτες που είναι σε μία μεγάλη σχετική ηλικία, όπως ο Κούρτιτς και ο Καντουρί , δεν μπορούν να παίζουν κάθε 4, 5 μέρες. Να συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον Ντόουγκλας; Ακούγεται κάπως όταν μιλάμε για ένα χαφ στην καλύτερη ηλικία και πλέον με ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ακόμη και το γεγονός ότι ο Λουτσεσκου «θορυβημένος» από τους τραυματισμούς των Λύρατζη-Τσαούση και φοβούμενος μην «κάψει» μία αλλαγή στην διάρκεια του δευτέρου μέρους, αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ, κάτι λέει. Είναι δυνατό, όμως, ο ΠΑΟΚ να χτίσει μία νέα ομάδα με βασικό γρανάζι έναν ποδοσφαιριστή που κουβαλά μόνιμα τον φόβο του τραυματισμού; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αρχίσει να παίρνει φανέλα βασικού και ο Κωνσταντέλιας για να ανοίξει κ αυτός τα φτερά του.

Βλέποντας πώς εξελίσσεται η σεζόν με τις διαδοχικές απώλειες βαθμών και τα σκαμπανεβάσματα, θα πρέπει ο Λουτσέσκου να αναρωτηθεί ποια είναι η ομάδα που χτίζει τελικά; Προφανώς, με αυτό το σκεπτικό στο μυαλό, οφείλει να ξανασκεφτεί την τοποθέτηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε ρόλο αριστερού μπακ χαφ που στην Σερβία τον παίζει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί και χθες ο Λουτσέσκου επέλεξε να μην έχει στον πάγκο τον Ράφα Σοάρες ως εναλλακτική για την θέση του αριστερού μπακ και του Σάστρε στα δεξιά και να θυσίαζε έναν από τους τρεις κεντρικούς μέσους (Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ και Μπίσεσβαρ), αφού έμοιαζε υπερβολή να χρειαζόταν και οι τρεις μέσοι. Φυσικά, έχει λογική η επιλογή του, καθώς τραυματισμοί και των δύο μπακ στο ίδιο ματς γίνονται μία φορά κάθε δεκαετία (και ίσως είναι και λίγο). Εστω και αναγκαστικά, τον Ράφα θα τον δούμε να παίζει και θα φανεί αν δικαίως ο Λουτσέσκου τον αφήνει εκτός αποστολών μετά τα ματς με την Λέφσκι και τον τραυματισμό που είχε υποστεί.


Το πιο μεγάλο θέμα είναι η έλλειψη γκολτζή


Το πιο μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι τι γίνεται με την θέση του φορ στον ΠΑΟΚ. Ο Ολιβέιρα σημείωσε ένα γκολ, χθες, όντας σε επίκαιρη θέση, όμως προβληματίζει με τα ποσοστά ευστοχίας του. Ο ΠΑΟΚ ακόμη περιμένει για να βάλει γκολ σαν κι αυτό που έχασε με την κεφαλιά… ώμου, μετά την σέντρα του Σβαμπ και το ερώτημα είναι πότε θα δούμε τον Ολιβέιρα σε επίπεδο δυνάμεων που είχε πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Το να δηλώνει ότι έπρεπε να είναι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του καλύτεροι στο ματς με τον Αστέρα και ότι αν υπήρχαν ακόμη πέντε λεπτά δεν λέει τίποτα. Ο κόσμος έχει ξανακούσει παρόμοιες δηλώσεις και στην κατηγορία αυτή μπαίνει και ο Κούρτιτς. «Δεν είμαι ικανοποιημένος. Έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν έπρεπε να μείνει το μυαλό μας στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά μας. Πρώτα από εμένα και μετά απ' όλη την ομάδα. Σέβομαι τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά με αδύναμες ομάδες πρέπει να καθαρίζουμε τα παιχνίδια. Οπότε δεν είμαι χαρούμενος με την ισοπαλία. Ήμασταν πολύ χαλαροί με πρώτο εμένα. Όλοι έχουμε ευθύνες και πρέπει να δουλέψουμε. Πρέπει να βρούμε έναν… ρυθμό νίκης», είπε, αλλά δηλώσεις σαν κι αυτή μοιάζουν με χάιδεμα αυτιών και ένας τρόπος για να κλείνει η συζήτηση μετά από στραβοπατήματα. Το να δηλώνει ένας παίκτης, από τους πλέον κομβικούς «ήμασταν όλοι χαλαροί με πρώτο εμένα», δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά στην προετοιμασία του αγώνα και προφανώς οι παίκτες μερικές φορές δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

Οσο για τον Ολιβέιρα, θα έπρεπε να ήταν πολύ έντονα προβληματισμένος για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα κάτι που οδήγησε χθες τον Λουτσέσκου να ομολογήσει ότι η ομάδα του δεν σκοράρει εύκολα. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν είναι μακριά και καλό είναι ο ΠΑΟΚ να βρει μία αξιόπιστη λύση φορ που θα βάλει και ανταγωνισμό στον Πορτογάλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.