Αρσενίδης: «Να είμαστε 100% ασφαλείς»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2021

Ο Χρήστος Αρσενίδης αγωνίζεται στον Θερμαΐκό Θεσσαλονίκης αλλά και ταυτόχρονα είναι προπονητής αποκατάστασης τραυματισμών. Πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Ηλιούπολη ενώ στην συνέχεια έπαιξε σε ΠΑΟΝΕ, Ολυμπιακό Κυμίνων, Παύλο Μελά, Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ηρακλή Αμπελοκήπων, Μαραθώνα και Θερμαΐκό. Ξεχωρίζει στην καριέρα του την άνοδο με τον Μαραθώνα στην Α1 αλλά και την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΜ με την Ηλιούπολη κόντρα στον Θερμαΐκό Θέρμης. 

Για την κατάσταση που βιώνουμε επισημαίνει: «Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Όσο μπορεί ο καθένας θα πρέπει να προπονείται ατομικά, ώστε να διατηρηθεί σε μια μίνι φόρμα, καθώς η αποχή είναι μεγάλη και δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να γίνει μια καλή προετοιμασία αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος. Δεν μιλάνε οι αρμόδιοι καν για άνοιγμα των γυμναστηρίων. Θα πρέπει να είμαστε 100% ασφαλείς, αλλά αυτό απαιτεί πολλά έξοδα. Δεν νομίζω ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες σε εβδομαδιαία τεστ. 

Αρα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και οι εμβολιασμοί και αν θα έχουν αποτελέσματα. Αυτό που προέχει είναι η υγεία των παικτών. Θα πρέπει για το Πρωτάθλημα να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και να γίνει στην σωστή περίοδο και όχι στα μέσα Ιουνίου με 30, 35 βαθμούς θερμοκρασία».  

Ποιοι είναι οι στόχοι του Θερμαϊκού;

«Ο Θερμαΐκός Θεσσαλονίκης οργανώνεται καθημερινά. Με καλύπτει 100% και πιστεύω τα δεδομένα να είναι ίδια και όταν γυρίσουμε. Οι βλέψεις της ομάδας είναι μεγάλες. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αυτές της Α1. Εχουμε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και στόχος στη συνέχεια θα είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία».  

Τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες αλλά και οι ομάδες, όταν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση;  

«Θα πρέπει να κοιτάξουν οι ομάδες το κομμάτι της προετοιμασίας καθώς η μεγάλη αποχή θα φέρει τραυματισμούς. Οσον αφορά το διάστημα που διανύουμε οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δουλέψουν στα κομμάτια της δύναμης. Να προσέξουν την ατομική προπόνηση ώστε να μην έχει αυξομειώσεις στα κιλά τους και να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα την φυσική τους κατάσταση. Να ασχοληθούν με συνδυαστικά προγράμματα προπόνησης είτε με σωματικό βάρος είτε με εξωτερικό εξοπλισμό, 30 40 λεπτά την ημέρα ως τρεις τέσσερις φορές την εβδομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.