Άρσεναλ- Τότεναμ 3-1: Εμφατική νίκη των «κανονιέρηδων» που παραμένουν στην κορυφή της Premier League

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2022

Με νίκη επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα και μάλιστα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ με 3-1.

Σε μια αναμέτρηση με καλό ρυθμό και ευκαιρίες οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σε μια από τις πρώτες τους, με τον Τόμας Παρτέι, όταν αυτός έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με έναν πολύ όμορφο πλασέ νίκησε τον Ούγκο Λιορίς για το 1-0 στο 20'.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν γρήγορη απάντηση και ισοφάρισαν όταν ο Γκάμπριελ υπέπεσε σε καθυστερημένο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή με τον Άντονι Τέιλορ να καταλογίζει την "εσχάτη των ποινών". Ο Χάρι Κέιν ευστόχησε και έκανε το 1-1στο 31'.

Η Άρσεναλ ξαναπήρε προβάδισμα όταν ο Μπουκάγιο Σάκα έκανε μια ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων , ο Λιορίς δεν μπόρεσε να διώξει σωστά , κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γκάμπριeλ Ζέσους που "έγραψε" το 2-1 με προβολή εξ επαφής στο 49'.

Το τρίτο γκολ που σφράγισε την νίκη ήρθε στο 67' με τον αρχηγό της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τσάκα να νικά με σουτ μέσα από την περιοχή τον Γάλλο κίπερ της Τόττεναμ δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και κλειδώνοντας την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων σχεδόν σε όλο το παιχνίδι έμειναν και με δέκα παίκτες από την αποβολή του Έμερσον στο 62'.

Έτσι οι "Κανονιέρηδες", έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς σε 8 αγώνες και η Τότεναμ στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.