Άρσεναλ ΤΙΤΛΟΥ, εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Σίτι και θα κάνει Πρωτοχρονιά στο +7

Πέτρος Χαριζακλής31 Δεκεμβρίου 2022

Η Άρσεναλ ήξερε πριν τον αγώνα με την Μπράιτον πως πρέπει να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Σίτι. Οι «gunners» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πέρασαν με 4-2 από το Άμεξ και ανέβασαν την διαφορά από τους «πολίτες» στο +7. Τρομερή μέρα για την τετράδα της Αρσεναλ μεσοεπιθετικά, με Μαρτινέλι, Σάκα, Νκέτια και Οντεγκααρντ να πετυχαίνουν από ένα γκολ, ενώ ο αρχηγός αρχηγός των Λονδρέζων έδωσε και μία ασίστ.

Η ομάδα του Αρτέτα άνοιξε το σκορ στο 2' όταν ο Μαρτινέλι έκανε το πλασέ που κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Σάκα και εκείνος με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Αρσεναλ «κλείδωσε» το ματς με δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν στο 39ο λεπτό ο Οντεγκααρντ με σουτ έπειτα από κόρνερ «έγραψε» το 2-0.

Στο 47' η Αρσεναλ έκανε μια αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μαρτινέλι επιχείρησε το σουτ, ο Σάντσες απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Νκέτια πέτυχε το 3-0, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς. Στο 64' η Μπράιτον μείωσε με τον Μιτόμα να πλασάρει μετά από πάσα του Γκρος.

Επτά λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έβαλε και πάλι τα πράγματα στη θέση τους. Ο Οντεγκααρντ έκανε μια τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο στον Μαρτινέλι, ο Βραζιλιάνος την κούρσα και το πλασέ για το 4-1.

Η Μπράιτον μείωσε εκ νέου σε 2-4 με τον Φέργκιουσον να κάνει ωραία προσπάθεια, ο Σαλίμπα να γλιστράει και ο 18χρονος Ιρλανδός να νικά τον Ράμντεϊλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.