Άρσεναλ - Λίβερπουλ, 0-2: Έκανε check in την πρόκριση στον τελικό ο Ζότα

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2022

Μέσα από το Emirates πέρασε η πρόκριση για το Carabao Cup με τη Λίβερπουλ να δείχνει πως το θέλει περισσότερο, πως το άξιζε και τελικώς να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό εκεί όπου την περιμένει η Τσέλσι.

Οι «reds», έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Ζότα που σκόραρε δύο φορές κατάφεραν να μην αφήσουν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν πρώτοι το σκορ με τον Λακαζέτ στο 5΄αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν συνεχεία το παιχνίδι πήγε στη μεριά της Λίβερπουλ και με τον Ζότα στο 19΄πήρε προβάδισμα στο σκορ, μετουσιώνοντας σε γκολ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του και βάζοντας τις βάσεις πρόκρισης. 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, αλλά και πάλι με τον μοιραίο Λακαζέτ δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 49΄, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 77΄με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ζότα που έστειλε την ομάδα του στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου στο Wembley.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκαμπριέλ, Τίερνι, Λοκόνγκα, Έντεγκααρντ, Σάκα, Σμιθ-Ρόου (74' Παρτέι), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (74' Ενκέτια)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ (46' Κονατέ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (75' Μίλνερ), Τζόουνς, Γκόρντον (63' Μιναμίνο), Ζότα, Φιρμίνο (84' Νέκο Γουίλιαμς)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.