Άρπαξαν την ευκαιρία τους Εμπακατά και Ντουκουρέ

Γιώργος Στράντζαλης06 Απριλίου 2022

Μέσα στις (πολλές) εκπλήξεις που επεφύλασσε ο Χερμάν Μπούργος στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ενεργή συμμετοχή που είχαν οι Σαλέμ Εμπακατά και Σείκ Ντουκουρέ στο πλάνο του. Ειδικά η επιλογή του Κονγκολέζου μπακ στο αρχικό σχήμα ήταν απρόσμενη καθώς ο Ντουκουρέ είχε πάρει χρόνο επί Μπούργος και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σε αντίθεση με την αλλαγή πλάνου και ρόλων, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα παρά την βοήθησαν στο να βρει τρόπο αντίδρασης απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ, οι δύο αυτές επιλογές παικτών που έκανε ο αργεντίνος τεχνικός του... βγήκαν. Και το πιθανότερο είναι μετά από την εικόνα που είχαν στα υπόλοιπα παιχνίδια να πάρουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στο πλάνο του.

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αρη, ο Εμπακατά άφησε θετικές εντυπώσεις στο χρόνο που αγωνίστηκε ως δεξί φουλ μπακ αντί του Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος τον αντικατέστησε στα μισά του β’ ημιχρόνου. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, τηρουμένων των αναλογιών είχε καλή εμφάνιση αλλά υπήρξαν και στιγμές όπου φάνηκε η απουσία αγωνιστικού ρυθμού. 

Στο ερώτημα “γιατί Εμπακατά και όχι Σούντγκρεν;” η απάντηση είναι η εξής. Πρώτον γιατί, ο Σκανδιναβός έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα. Και δεύτερον γιατί, ο Αφρικανός είναι πιο επιθετικογενή μπακ και τη δεδομένη χρονική στιγμή κρίθηκε από τον προπονητή πιο έτοιμος αγωνιστικά για να ανταποκριθεί στην κάλυψη όλης της πλευράς.

Όσον αφορά στην παρουσία του Σείκ Ντουκουρέ εξίσου άφησε θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του στο β΄’ ημίχρονο ως κεντρικός μέσος δίπλα στον Ματίγια. Ήταν το πρώτο του “γεμάτο” ημίχρονο και είναι γεγονός ότι το πρόσημο της παρουσίας του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου ήταν θετικό. Μετά από ένα γεμάτο 3ήμηνο στην ομάδα δείχνει ξεκάθαρα πως έχει βρει τα πατήματά του και όπως σχολιάζουν οι άνθρωποι της ομάδας που τον ζουν καθημερινά στις προπονήσεις, είναι πλέον ένας “κανονικός” ποδοσφαιριστής και έχει εγκλιματιστεί πλήρως στη φιλοσοφία της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών φανερώνει την απόφαση του Χερμάν Μπούργος να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Κάτι που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στα αποδυτήρια, προκειμένου να δώσει κίνητρο και να κρατήσει άπαντες σε εγρήγορση, κάνοντάς και πολύ γρήγορα πράξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.