Άρνε Σλοτ: Ποιος είναι ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας27 Απριλίου 2024

Η Λίβερπουλ βρήκε στο πρόσωπο του Άρνε Σλοτ τον... αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ. Άλλωστε, οι «κόκκινοι» συμφώνησαν προφορικά με τη Φέγενορντ, προκειμένου να αναλάβει ο Ολλανδός προπονητής από την αρχή της επόμενης σεζόν. Την ίδια στιγμή, ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε δημόσια την Παρασκευή (26/4) τον Σλοτ ως «καλό προπονητή και καλό παιδί», με τον Γερμανό τεχνικό να έχει πλέον μόλις τέσσερα παιχνίδια ως προπονητής της Λίβερπουλ. Αποχωρεί οριστικά...

Με βάση το ρεπορτάζ της Daily Mail, η εναρκτήρια προσφορά της Λίβερπουλ ύψους 7,7 εκατομμυρίων λιρών απορρίφθηκε από τους Ολλανδούς, ωστόσο ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έκανε και νέα πρόταση. Μάλιστα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής (26/4), η οποία πιστεύεται ότι είναι της τάξης των 9,4 εκ. λιρών, συμπεριλαμβανομένων και των bonus. Με βάση τα δεδομένα; Ο 45χρονος Σλοτ (γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1978), με την επικύρωση της συμφωνίας, θα γίνει ο πιο ακριβός Ολλανδός προπονητής στην ιστορία της χώρας του!

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ήταν πρόσφατα τα λόγια του. Πριν από την οριστική συμφωνία, που μαρτυρούν την αγωνία του και την επιθυμία του να δουλέψει στη Λίβερπουλ.

Τον είχαν... για Τότεναμ

Την περίπτωση του Σλοτ, είχαν «τσεκάρει», με βάση τα δημοσιεύματα από το Νησί τόσο η Τότεναμ, όσο και η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν πολύ κοντά να κλείσει η συμφωνία με τους «spurs», αλλά τελικά έμεινε στην Ολλανδία. Συν τοις άλλοις, γνώρισε τεράστια επιτυχία από τότε που εντάχθηκε στην ολλανδική ομάδα, στη Φέγενορντ το 2021 και έγινε ένας από τους πιο εξελίξιμους προπονητές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι δύο τίτλοι

Φέτος, βρίσκεται στη 2η θέση της Eredivisie, πίσω από την Αϊντχόφεν, η οποία θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Πέρσι, όμως, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Φέγενορντ στον τίτλο. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος του. Το Πρωτάθλημα ήταν η αρχή. Εξάλλου, πρόσφατα οδήγησε εκ νέου την ομάδα του, στη μεγάλη νίκη, στο KNVB Cup... Είναι το Κύπελλο Ολλανδίας. Το δεύτερο τρόπαιο, που έχει κατακτήσει ως επικεφαλής των «κολοσσών» από το Ρότερνταμ. Επικράτησε της Ναϊμέγκεν στον τελικό με 1-0.

Ως ποδοσφαιριστής

Ο Σλοτ πριν ασχοληθεί με την προπονητική, ήταν ποδοσφαιριστής. Συνήθως, οι περισσότεροι αυτό κάνουν. Δεν έπαιξε σε μεγάλες δυνάμεις του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ήταν μεσοεπιθετικός. Φόρεσε τη φάνελα τόσο της Τσβόλε, όσο και της Μπρέντα. Ήταν επίσης και στη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Η προπονητική πορεία του

Όσο για την προπονητική του καριέρα; Ο Άρνε Σλοτ το 2016-17 ήταν στην Καμπούρ. Αρχικά, ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια ως πρώτος. Πριν από την Καμπούρ, ήταν στην ομάδα νέων της Τσβόλε. Εκεί δηλαδή, όπου έκλεισε και την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Από την Καμπούρ, λοιπόν, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά προπονητικά βήματα. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Αλκμαάρ για να μεταπηδήσει στη συνέχεια, στη Φέγενορντ. Μάλιστα, στην ομάδα, όπου είναι τώρα ο Βαγγέλης Παυλίδης, είχε γίνει ο πρώτος προπονητής, ο οποίος πήρε 19 πόντους στα πρώτα του 8 παιχνίδια στην Eredivisie. Έγινε προπονητής, αφού πρωτίστως και εκεί ήταν αρχικά ως βοηθός. Βήμα-βήμα η πορεία του προς την καθιέρωση.

Επίσης, στο πρόσημό του; Το γεγονός είχε φτάσει με την ΑΖ ως και τους «32» του Europa League. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σλοτ καθοδήγησε τη Φέγενορντ σε 36 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ρεκόρ για τον σύλλογο, το οποίο ισοφάρισε, αφού τόσα είχε και ο Φαν Μάρβαϊκ. Συνολικά, σε 239 παιχνίδια ως επαγγελματίας προπονητής έχει 148 νίκες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.