Αρκουμανέας: «Πιθανότατα θα ξαναδούμε σήμερα 2000 κρούσματα»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2020

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπου σχολίασε και τον αριθμό των κρουσμάτων και τις αιτίες αύξησης, ενώ ενημέρωσε και για τον σχεδιασμό που αφορά στα rapid tests.

«Κύριος λόγος για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις. Μετά τον χθεσινό μειωμένο αριθμό κρουσμάτων, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες, σήμερα είναι πιθανό να ακούσουμε και πάλι για 2000 κρούσματα», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

«Θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε, έστω, σταθεροποίηση. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. Αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.
Ανεξάρτητα του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.