Άρης: Ξέρει τον δρόμο, θέλει τον τρόπο - Η πιθανή ενδεκάδα για Απόλλωνα

Μάνος Χατζάκης02 Οκτωβρίου 2021

Η αντεπίθεση στον βαθμολογικό πίνακα συνεχίζεται και απόψε (20:30) στο “Κλ. Βικελίδης”, όπου ο Αρης υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παιχνίδι, που θεωρείται πονηρό, λόγω κατάστασης του αντιπάλου, αλλά και των πέντε απουσιών των “κιτρινόμαυρων”, ωστόσο ξέρουν τη συνταγή, για να φτάσουν στη νίκη. Αρκεί να τηρήσουν συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Το σύνολο του Τζανλούκα Φέστα θα έρθει στο Χαριλάου με σκοπό να μη χάσει, που σημαίνει ότι βασικό μέλημά της είναι να μη δεχθεί γκολ. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, από τη λογική των γηπεδούχων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να φτάσουν νωρίς στο (πρώτο) γκολ, όπως έκαναν και απέναντι στον Ατρόμητο την 4η αγωνιστική. Στην προσπάθεια της ομάδας του Μάντζιου δεν θα συμμετέχουν οι τραυματίες Γκάμα, Μαντσίνι και Φαμπιάνο, επομένως γίνεται κατανοητό ότι οι πτέρυγες της επίθεσης θα έχουν τον ελάχιστο αριθμό διαθέσιμων επιλογές, δηλαδή έναν σε κάθε “φτερό”, Χαϊροβιτς και Ματέο.

Το ματς αναμένεται κλειστό, από την πλευρά της Ελαφράς Ταξιαρχίας, η οποία έχει τον χειρότερο συντελεστή μεταξύ τερμάτων μεταξύ των ομάδων της Super League 1. Για την ακρίβεια, μετρά δύο γκολ υπέρ (ίδιο αριθμό με τον Ατρόμητο) και 11 γκολ κατά, κάτι που συνεπάγεται σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Μάντζιου.

Καρέ... συστατικών

Ο Αρης θα χρειαστεί υπομονή στο παιχνίδι του και, αν ο Απόλλων ακολουθήσει τελικά τη λογική της κλειστής άμυνας, τότε οι πολλές (και σωστές) πάσες, για να ανοίξουν οι διάδρομου στην εστία του αντιπάλου, μάλλον αποτελούν μονόδρομο. Η παρουσία του Ντιαγέ στο “10” μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικά, ειδικά αν πάρει βοήθειες και από τον Σάσα, αλλά και από τους πλάγιους χαφ.

Για παράδειγμα, ο Ματέο Γκαρσία θα είναι από εκείνους, που θα επωμιστούν το βάρος στο “ένας ενταντίον ενός”, αρκεί ο αργεντινός χαφ να βρεθεί σε καλή βραδιά και να εκμεταλλευτεί την ντρίμπλα του, την ταχύτητα (όπως έκανε στο Περιστέρι) και την ποδοσφαιρική του ευφυία. Επίσης, οι Θεσσαλονικείς, αν δουν τα... δύσκολα στα μετόπισθεν του Απόλλωνα, έχουν μία ακόμη επιλογή, την οποία αξιοποίησαν πέρσι, αλλά όχι στα φετινά παιχνίδια. Ποια είναι αυτή;

Τα σουτ από μακρινή απόσταση, τα οποία, αν γίνουν από τα... κατάλληλα πόδια, τότε είναι ικανά να δημιουργήσουν αρρυθμίες στην άμυνα του Απόλλωνα και είτε να καταλήξουν στα δίχτυα, είτε να αποτελέσουν αφορμή για... ριμπάουντ.

Οι δύο σερί νίκες στο Πρωτάθλημα έφεραν ηρεμία στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι όμως παραμένουν alert, καθώς θέλουν να κλείσουν τον κύκλο, μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος, καταγράφοντας ένα ακόμη τρίποντο. Ετσι, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν υπό καθεστώς απόλυτης ηρεμίας για διάστημα δύο εβδομάδων, πριν αρχίσουν εκ νέου τις υποχρεώσεις τους κόντρα στη Λαμία (18/10).

Γενικώς, οι παίκτες του Μάντζιου πρέπει να αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση με τη δέουσα σοβαρότητα σε κάθε γραμμή, να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο και -κυρίως- να τελειώσουν όσο γρηγορότερα γίνεται την υπόθεση νίκη.

Η πιθανή ενδεκάδα για τον Άρη είναι η εξής: Στο τέρμα ο Κουέστα, στην άμυνα οι Γκάνεα, Σούντγκρεν Δεληζήσης, Μπράμπετς. Στο κέντρο οι Σάσα, Τζέγκο, Ντιαγέ και στην επίθεση οι Ματέο Γκαρσία, Χαΐροβιτς και Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.