Άρης VS ΠΑΟΚ: Πάθος μέχρι τέλους, συμπαγής άμυνα και το καυτό 30λεπτο

Παναγιώτα Χαλκιά13 Δεκεμβρίου 2020

Ραντεβού στο «Κλ. Βικελίδης» δίνουν Άρης και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα παίξουν για τους τρεις βαθμούς της νίκης και το γόητρο.

Άρης: Αρνείται να χάσει

Ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Άρης έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση και συνεχίζει απτόητος την πορεία του. Βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και αρνείται να χάσει. Οι παίκτες του πατούν γερά στα πόδια τους, σκέφτονται κάθε ματς ξεχωριστά, έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αποδεικνύουν κάθε αγωνιστική ότι δεν είναι ένα απλό «πυροτέχνημα».

Μετρούν επτά νίκες, δύο ισοπαλίες ενώ έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά και αυτή από τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Διεκδικούν τα παιχνίδια μέχρι τέλους και δεν πτοούνται ακόμη και εάν το σκορ είναι εις βάρος τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι στο Περιστέρι, όπου εάν και ο Άρης βρισκόταν με 2-0 πίσω στο σκορ και έπαιζε με 10 παίκτες βρήκε τον τρόπο να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά αφού οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ τέσσερες φορές τη φετινή σεζόν και τις τρεις ανέτρεψαν το αποτέλεσμα. Έχουν βρει δίχτυα ισάριθμες φορές εντός και εκτός έδρας (8-8) ενώ δέχονται πιο εύκολα γκολ στο «Βικελίδης» (5-2).

ΠΑΟΚ: Μιλά στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση αλλά παλεύει μέχρι το τέλος κάθε παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κλειδώσει το τρίποντο στο 90΄σε τέσσερα παιχνίδια ενώ έχει πάρει το βαθμό της ισοπαλίας σε ακόμη ένα στο ίδιο χρονικό σημείο. Μέχρι να αρχίσει να ρολάρει διαθέτει ποιοτικούς παίκτες που του δίνουν αυτό που αναζητά. Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι και Τζόλης τον βγάζουν με τις ικανότητες τους από τη δύσκολη θέση.

Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν αήττητοι μετρώντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 10 παιχνίδια ενώ εκκρεμεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μακριά από την έδρα τους δείχνουν να δυσκολεύονται περισσότερο να πάρουν αποτέλεσμα αφού σε πέντε παιχνίδια έχουν απωλέσει τέσσερις βαθμούς παίρνοντας τρεις νίκες, οι δύο στο 90΄, και δύο ισοπαλίες. Έχουν σκοράρει ισάριθμες φορές εντός και εκτός έδρας (9-9) ενώ αμυντικά είναι πιο προσεκτικοί στην Τούμπα (2-3).



Πιο δημιουργικός ο ΠΑΟΚ, σκοράρει πιο εύκολα ο Άρης

Άρης και ΠΑΟΚ είναι δύο ομάδες που δημιουργούν φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι λίγο πιο εύστοχοι καθώς βρίσκουν δίχτυα κάθε έξι τελικές προσπάθειες σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που χρειάζεται 7.6 τελικές. Χρειάζονται δηλαδή λιγότερες προσπάθειες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το όπλο του Λόπεθ δεν έχει αρχίσει να πυροβολεί ακόμη αλλά η μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων» φωνάζει για ακόμη μια χρονιά ότι είναι εδώ. Ο Μπρούνο Γκάμα δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει την ποιότητα του σε κάθε παιχνίδι και βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ ενώ δύο λιγότερα έχουν οι Μπερτόγλιο και Μάνος.

Ο Άρης έχει βρει δίχτυα 16 φορές στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 11 είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελευταίο μισάωρο των αναμετρήσεων είναι το δυνατό του σημείο καθώς έχει σημειώσει εννέα τέρματα.

Σφιντέρσκι και Τζόλης έχουν πάρει τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον καθοδηγούν. Ο Πολωνός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με πέντε τέρματα ενώ ο νεαρός φορ έχει προσθέσει άλλα τρία. Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς μετρούν από ένα λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ έχει παραβιάσει την αντίπαλη εστία 18 φορές φέτος. Χτυπά συνήθως στο πρώτο 15λεπτό των αναμετρήσεων του (4) αλλά περισσότερο στο τελευταίο τέταρτο (75-90), όπου έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (8).



Άμυνα που δύσκολα σπάει

Άρης και ΠΑΟΚ διαθέτουν δύο καλές άμυνες. Η εστία τους έχει παραβιαστεί επτά και πέντε φορές αντίστοιχα.  Οι αντίπαλοι πατούν δύσκολα στην περιοχή και μετρούν 66 και 65 τελικές αντίστοιχα. Η εστία των «κιτρινόμαυρων» παραβιάζεται μια φορά κάθε 9,5 τελικές προσπάθειες και του Δικεφάλου μια ανά 13 τελικές. Δηλαδή οι «ασπρόμαυροι» δέχονται πιο δύσκολα γκολ. 

Ο Άρης είναι πιο ευάλωτος στο πρώτο ημίχρονο. Φέτος έχει δεχθεί επτά γκολ και τα πέντε εξ αυτών στο πρώτο μέρος. Στο διάστημα 30-45 έχει δεχθεί τα περισσότερα (3).



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.