Αρης VS Μαντσίνι

Γιώργος Στράντζαλης15 Νοεμβρίου 2022

Μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι, μέσω της γραπτής δήλωσης που ανήρτησε λίγες ώρες έπειτα από το εμφατικό πέρασμα του Αρη από τους “Ζωσιμάδες”, η ΠΑΕ Αρης με μία μακροσκελής ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες, έδωσε τις δικές της απαντήσεις ως προς την υπόθεση που ήρθε να ταράξει την ηρεμία που αναζητούσε καιρό τώρα ο “οργανισμός” του Αρη και την απέκτησε με τα δύο σερί νικηφόρα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα. Στην κόντρα του Αρη με τον Ντάνιελ Μαντσίνι είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν δύο όψεις. Η μεν της ΠΑΕ, που χαρακτηρίζει “εκβιαστή” τον ποδοσφαιριστή και θύμα των νέων συμβουλατόρων του. Και η δε του ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκοντας αφορμή στην άδεια που - όπως υποστηρίζει δημόσια - δεν του χορηγήθηκε κατηγορεί ευθέως την ομάδα για αθέτηση της συμφωνίας τους σε οικονομικό επίπεδο.

Η κάθε μία πλευρά δημοσιοποίησε τη δική της διάσταση και η “Μ” και το Metrosport.gr προσπαθούν μέσα από τις δύο τοποθετήσεις να αποκρυπτογραφήσει την υπόθεση. 

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης απαντάει στις οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν απέναντι στον ποδοσφαιριστή ο οποίος αναφερόμενος σε αυτές υποστήριξε ότι: 1) Την περασμένη σεζόν έπαιξε χωρίς να λάβει τον μισθό του μέχρι το τέλος της και για να αποφύγει η ομάδα τον κίνδυνο τιμωρίας στην αδειοδότηση της UEFA συμφώνησε να του καταβληθεί ο μισθός του 2021/2022 σε πολλές δόσεις και 2) ότι τον τρέχοντα μήνα υπήρχαν οφειλόμενα από την περασμένη σεζόν. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως επισημαίνει ο ποδοσφαιριστής, που πριν από δύο εβδομάδες μέσω του δικηγόρο του - και με την απειλή καταγγελίας της σύμβασης για να μείνει ελεύθερος – ζήτησε τα χρήματα του. Χρήματα τα οποία όπως παραδέχεται στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ του καταβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βραδύ. “Η χθεσινή (σσ βράδυ Κυριακής) δημόσια τοποθέτηση του κ. Μαντσίνι αποτελεί το αποκορύφωμα μιας αλληλουχίας γεγονότων, που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα, με επίκεντρο τον ίδιο και αφορούν το μέλλον του με γνώμονα τα δικά του και μόνο συμφέροντα. Μέλλον, που ο ίδιος φαντάζεται, προφανώς εκτός ΑΡΗ και δεν το κρύβει με τη συμπεριφορά του σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας ζητήματα εκ του μη όντως.

Όπως για παράδειγμα, με την επίκληση οικονομικών θεμάτων, ενώ ο ίδιος ομολογεί εν τέλει πως είναι τακτοποιημένος!!! (Τελικά κ. Μαντσίνι την Παρασκευή πληρωθήκατε τα περσινά σας χρήματα ή μήπως ΚΑΙ τον μήνα Νοέμβριο του 2022;) Τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι νέοι του «συμβουλάτορες» τον καθοδηγούν λανθασμένα και τον έριξαν στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν.

Η αλήθεια, για να γνωρίζει και ο κόσμος, είναι η εξής: Στα 3,5 χρόνια που ο κ. Μαντσίνι βρίσκεται στον ΑΡΗ είναι τακτοποιημένος οικονομικά. Τους τελευταίους μήνες, οι «συμβουλάτορες», που προσέλαβε εσχάτως, έχουν «χαλάσει» το μυαλό του, υποσχόμενοι μεταγραφή στο εξωτερικό.

Προοπτική στην οποία η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν είναι αρνητική, απεναντίας θέλει να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή, αλλά όχι να τον αφήσει να φύγει σαν «ελεύθερος», όπως τον πλάσαραν στο Μεξικό (υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό). Ο κ. Μαντσίνι θα πωληθεί στην τιμή που πρέπει, εφόσον έρθει πρόταση, που να ικανοποιεί την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Τελεία και παύλα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ.

Το σφάλμα της ΠΑΕ και ο αποκλεισμός

Η βάση της συζήτησης στην κόντρα του Αρη με τον Ντάνιελ Μαντσίνι είναι ότι λανθασμένα η ΠΑΕ ήταν ασυνεπής στη συμφωνία τους και δεν τον τακτοποίησε οικονομικά. Αυτό δε χωράει συζήτηση καμία. Πόσω μάλλον, όταν η ΠΑΕ γνωρίζει ότι 1) είναι παίκτης βιτρίνας, 2) έχει εκδηλώσει τάσης φυγής από το περασμένο καλοκαίρι και 3) ότι έχει αποκτήσει νέους “συμβουλάτορες”, οι οποίοι – όπως υποστηρίζει – του υπόσχονται μεταγραφή και του χαλάνε το μυαλό. Ο Αρης, παρότι υποστηρίζει ότι δεν χρωστάει (πλέον) στον ποδοσφαιριστή, στην ουσία παραδέχεται ότι αθέτησε την αρχική συμφωνία και είναι προφανές πως θα έπρεπε να έχει διαχειριστεί νωρίτερα την υπόθεση. Προτού ο ποδοσφαιριστής, παρακινούμενος μάλλον από τους… συμβούλους του, διεκδικήσει αυτό που δεδομένα δικαιούται, αλλά με τον πλέον άσχημο τρόπο για την ομάδα.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η ΠΑΕ κάνει αναφορά στην επέκταση συμβολαίου που είχε διαρρεύσει πριν έναν μήνα ότι θα κάνει στον Μαντσίνι: “Πράγματι ο πρόεδρος της ΠΑΕ υποσχέθηκε αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων στο συμβόλαιο του παίκτη, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα έφευγε (με μεταγραφή) τον Ιανουάριο. Αυτό για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες… Ο κ. Μαντσίνι είναι «θύμα» των νέων του «συμβουλατόρων». Μεταξύ αυτών ανήκει και ένας δικηγόρος, τη σχέση και τη συνεργασία του οποίου με άλλη ανταγωνίστρια ΠΑΕ της Αθήνας γνωρίζουμε καλά”. Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως ουδέποτε κλήθηκε για αναπροσαρμογή.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό του Αργεντίνου από την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι φανερό πως ήταν επακόλουθο της υποψίας που υπήρχε για την κατάθεση καταγγελίας της σύμβασης λόγω των οικονομικών διαφορών, η απάντηση που έδωσε η ΠΑΕ είναι η εξής: “Δεν ήταν δική μας επιλογή να τεθεί ο κ. Μαντσίνι εκτός ομάδας σε μια στιγμή που όλοι ήταν αναγκαίοι. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας με την εκβιαστική του συμπεριφορά παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επιπλέον, διαβάζοντας τη δημόσια ανάρτησή του, νιώθουμε δικαιωμένοι διότι με τη μη συμμετοχή του στην αποστολή προστατεύσαμε αγωνιστικά τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα μας.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής για να συμμετάσχει σ’ έναν αγώνα πρέπει να είναι έτοιμος τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο εν λόγω παίκτης θα μπορούσε να αγωνιστεί μαχητικά προς το συμφέρον της ομάδας του με τη βεβαρημένη ψυχολογία που είχε, όπως ο ίδιος την περιέγραψε γλαφυρά λίγες ώρες μετά το παιχνίδι.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ έθεσε ως προτεραιότητα την αποφυγή ενδεχόμενου τραυματισμού, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό, αλλά και τη διασφάλιση ομαδικού πνεύματος και ομοψυχίας μεταξύ των ποδοσφαιριστών της, προτεραιότητα, η οποία και, εν τέλει, τη δικαίωσε απόλυτα”, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει στο οικογενειακό ζήτημα που έθεσε ο Μαντσίνι και το “κόψιμο” της άδειας που ζήτησε για να βαπτίσει τον γιο του στην Αργεντινή. Με την ΠΑΕ να απαντάει… “σας καλούμε να εφησυχάσετε, καθότι η ΠΑΕ θα σας χορηγήσει τόσο άδεια για να μεταβείτε στη βάφτιση του γιου σας όσο και δώρο για το ευτυχές αυτό γεγονός, όπως συνηθίζει να κάνει πάντοτε με όλα τα μέλη της οικογένειάς της”.

Ξανακολλάει το γυαλί;

Γίνεται “τοις πάσι” αντιληπτό, ότι το γυαλί στη σχέση Αρη και Μαντσίνι έχει ραγίσει για τα καλά. Ο παίκτης έχει (καιρό τώρα) τάσης φυγής. Οι συμβουλάτορες και οι “κοντινοί” του τού φουσκώνουν τα μυαλά. Είναι γνωστό αυτό. Ο Αρης, από την άλλη, τον “κρατάει” με συμβόλαιο έως το 2024 και πλέον αφού δεν τίθεται θέμα προσφυγής ή να μείνει ο παίκτης να μείνει ελεύθερος, είναι στο χέρι του Αρη το πώς θα τον διαχειριστεί. Αν πιστεύει ότι αγωνιστικά μπορεί ακόμη να βοηθήσει την ομάδα, τότε πρέπει να βρει τρόπο να εξαφανίσει την ένταση στις σχέσεις τους. Αν, όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ, προτίθεται να τον πουλήσει στην τιμή που θέλει (σσ άνω των 2 εκ. ευρώ όπως είχε αναφερθεί πρόσφατα) και ο Μαντσίνι στυλώνει τα πόδια του, τότε θα πρέπει να βρει τρόπο αυτή τη χρονική περίοδο να τον πουλήσει με τους όρους που συμφέρουν την ομάδα. Η παραμονή του ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει εξαφανιστεί ο θυμός του και η πικρία που δημόσια εξέφρασε θα είναι βλαπτική για τον σύλλογο και την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.