Άρης: Βρίσκει λύσεις εκ των έσω

Μάνος Χατζάκης20 Μαρτίου 2021

Εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση του “Γ. Καραϊσκάκης” στην πρεμιέρα των play off έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Ο Αρης θα παραταχθεί στο Φάληρο έχοντας ούτε λίγο-ούτε πολύ μισή ντουζίνα απουσιών, παρόλα αυτά η τεχνική ηγεσία δεν παρεκκλίνει δραματικά σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας.

 Αντιθέτως, ο προβληματισμός έχει να κάνει με τους παίκτες, που θα έρθουν από τον πάγκο, καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες, γι' αυτό και ο Ακης Μάντζιος θα επιστρατεύσει τις όποιες εναλλακτικές διαθέτει.

Νοκ άουτ από τον αγώνα κόντρα στους Πειραιώτες τέθηκαν οι Ματίγια, Κάτσε, Μήτρογλου, Γκάνεα και Μπεναλουάν, καθώς όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ απών θα είναι και ο τιμωρημένος Σίλβα.

Κι, όμως, ο Αρης μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, καθώς έχει μάθει να παίζει -λιγότερο ή περισσότερο- χωρίς τους περισσότερους από τους προαναφερθέντες.

Ο Ματίγια απουσιάζει από τις αρχές Φεβρουαρίου, όμως το κενό του αναπληρώνεται επάξια (και καλύτερα) σε τέτοιο βαθμό που να μην φαίνεται η απουσία του. Κι αυτό γιατί, Σάσα και Τζέγκο κάνουν εξαιρετική δουλειά στον άξονα.

Οσον αφορά τον Κάτσε, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του Πρωταθλήματος να κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Μάντζιου, ίσως γιατί έχει έντονο συναγωνισμό μπροστά του, άρα οι “κιτρινόμαυροι” έμαθαν να παίζουν χωρίς εκείνον. Ο Αλβανός έχει παίξει μόλις ένα ματς ως βασικός και στα υπόλοιπα περιορίζεται σε ολιγόλεπτες συμμετοχές, ερχόμενος από τον πάγκο.

Το ίδιο ισχύει περίπου και με τον Γκάνεα. Ο Ρουμάνος έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αν και ποτέ δεν πέτυχε να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να προτιμάται συνήθως ο Σάκιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πάντως, στο τελευταίο διάστημα είχε βρει μέρος του καλού του εαυτού και ο τραυματισμός τον πάει σχετικά... πίσω. Ο Αυστριακός, πάντως, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αναμένεται να δώσει λύσεις ως αμυντικός μέσος, καθώς εκεί εντοπίζονται δύο από τις συνολικά έξι απουσίες. Υπενθυμίζεται πως ο Σάκιτς, κόντρα στον ΟΦΗ, χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά στον άξονα.

Οσον αφορά τον Μήτρογλου, η απουσία του μπορεί να θεωρηθεί πλήγμα, υπό την έννοια ότι ήταν ανεβασμένος ψυχολογικά, μετά το γκολ επί του ΟΦΗ, αλλά ο τραυματισμός στον τετρακέφαλο αναμένεται να τον κρατήσει μακριά μόνο από την πρεμιέρα των play off. Ακόμη, όμως, κι αν ήταν διαθέσιμος, δεν ήταν σίγουρο ότι θα ξεκινούσε βασικός αύριο, καθώς ο Μάντζιος έχει διαφορετική τακτική στο μυαλό του (πίεση ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού), την οποία μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα οι Μάνος και Μαντσίνι.

Οι απουσίες των... κολλητών

Από εκεί και πέρα, μείον μία λύση θα υπάρχει και στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπεναλουάν χτύπησε στο γόνατο και στερεί την εναλλακτική από τον προπονητή του. Ο γαλλοτυνήσιος αμυντικός έρχεται συνήθως από τον πάγκο, καθώς προτιμάται ο Δεληζήσης, όμως και στη δική του περίπτωση ο Μάντζιος πρέπει να βρει αντικαταστάτη, ο οποίος θα είναι ο νεαρός Μπαγκαλιάνης.

Διαφορετικά είναι, όμως, τα πράγματα με τον Σίλβα, που αποτελεί... φιλαράκι του Μπεναλουάν. Ο πορτογάλος πλάγιος χαφ έχει δώσει λύσεις τόσο ως βασικός, όσο και ως αλλαγή και το παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" θα μπορούσε να του... βγει, εφόσον ο Αρης ακολουθήσει τη λογική της "κόντρας". Ο Μάντζιος έχει εντάξει τον Σίλβα στο παιχνίδι του και ξέρει ποια πράγματα μπορεί να του δώσει, ωστόσο αύριο θα στερηθεί των υπηρεσιών του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.