Άρης: Ερώτηση στον Αυγενάκη από βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2021

Οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης», Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, έθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτες τον  Λευτέρη Αυγενάκη και τη Λίνα Μενδώνη για το θέμα της αφαίρεσης βαθμών του Άρη, ζητώντας να μάθουν αν υπάρχει πρόθεση να θεσμοθετηθεί η αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος για τις πειθαρχικές ποινές, αλλά και για την ευθύνη των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στα διοικητικά των ΠΑΕ.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Άρη στο θέμα της υπόθεσης Λάσκοφ και της αφαίρεσης έξι βαθμών πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με ανάρτηση του στον λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως καταγράφει το ανωτέρω δημοσίευμα, χαρακτήρισε την απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο και τόνισε, πως είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις. Συνέχισε, δε, ισχυριζόμενος ότι, η απόφαση για την επιβολή αφαίρεσης βαθμών στην «ΠΑΕ Άρης» είναι μια απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο και υποστήριξε ότι η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες είναι άδικη, πρωτίστως για τους παίκτες και για τον αγώνα που κάνουν όλη τη χρονιά εντός του γηπέδου, ενώ δήλωσε επίσης ότι, η παραπάνω τακτική έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, ως άλλοθι, από τις διοικήσεις των ομάδων για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες και λάθη. Για αυτό τον λόγο, συνέχισε ο Πρόεδρος της «ΕΠΟ», θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για την αλλαγή των πειθαρχικών ποινών, με την όποια τιμωρία να πρέπει να στοχεύει στους πραγματικούς υπαίτιους της όποιας παράβασης και όχι στην προσπάθεια των παικτών. Ο Πρόεδρος της «ΕΠΟ» έκλεισε την ως άνω τοποθέτησή του λέγοντας ότι, δεν θα χρησιμοποιήσει το «εργαλείο των ισορροπιών», ως μέσο παραγοντικής επιβίωσής του στο ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας, έτσι, ότι οι Αρχές και οι Αξίες του επιθυμεί να διέπουν τις επιλογές του.

 Η πλαστογραφία της «ΠΑΕ Άρης» τιμωρήθηκε με την χαμηλότερη των ποινών από τα δικαστικά όργανα της «ΕΠΟ», κατά τα γραφόμενα σε άρθρο άλλης ιστοσελίδας αθλητικού περιεχομένου (.https://www.sdna.gr/podosfairo/874087_dikopo-mahairi-toy-cas-apo- athoosi-eos-ypobibasmos-gia-ton-ari.). Για τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου είναι τελεσίδικο, κατά την ανωτέρω ιστοσελίδα, το ότι ο Άρης είναι ένοχος για την καραμπινάτη υπόθεση πλαστογραφίας του Μπόρτσε Λάτσκοφ και η τιμωρία του (αφαίρεση έξι βαθμών), θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα, η σέντρα του οποίου θα γίνει στις 11/9.

 Η κατάληξη της ως άνω υπόθεσης ήταν υποβιβασμός για την υπαίτια ομάδα, από τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της ανωτέρω ομάδας φαίνεται ότι δεν κατάφερε να πείσει, ούτε την Επιτροπή Δεοντολογίας (Ερευνητικό και Δικαστικό τμήμα), ούτε την Επιτροπή Εφέσεων. Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την πληροφορία που μας μεταφέρει η ανωτέρω αθλητική ιστοσελίδα, η διοίκηση της ως άνω «ΠΑΕ» δηλώνει ότι θα προσφύγει στο «CAS» (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), κίνηση, που κατά τον ανωτέρω αρθρογράφο, περιέχει μεγάλο ρίσκο, αφού η αφαίρεση 6 βαθμών ήταν η «μίνιμουμ» ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, με βάση την σχετική ισχύουσα κανονιστική νομοθεσία στην χώρα μας.

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 1. Προτίθεσθε να θεσμοθετήσετε την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος πειθαρχικών ποινών που επιβάλλονται στις αθλητικές «ΠΑΕ», έτσι ώστε την ποινική ευθύνη για τις όποιες αδικοπραξίες σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών και διοικητικών πράξεων ή παραλείψεων οποτεδήποτε προκύπτουν να φέρουν μόνον τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στις διοικήσεις των τελευταίων και όχι το αμιγώς αθλητικό τμήμα των εν λόγω «ΠΑΕ», αφού τα αθλητικά στελέχη μιας «ΠΑΕ» δεν φέρουν καμία ευθύνη για πράξεις και παραλήψεις της διοίκησής τους;

 2. Θα λάβετε την απαραίτητη πρόνοια, έτσι ώστε οι όποιοι εμπλεκόμενοι στην διοίκηση των «ΠΑΕ» να ευθύνονται αστικά, κατ’ αποκλειστικότητα, ως φυσικά πρόσωπα για τις όποιες κατακυρώσεις αποζημιώσεων ένεκα αδικοπραξιών επιδικαστούν εις βάρος των «ΠΑΕ» που διοικούν ή έχουν διοικήσει, κατά την χρονική περίοδο τέλεσης των τελευταίων, κατόπιν σχετικής καταδίκης στα αστικά δικαστήρια της χώρας μας;

 Οι ερωτώντες βουλευτές

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.