Άρης: Βλέποντας και κάνοντας στην «Astana Arena»

Μάνος Χατζάκης21 Ιουλίου 2021

Δύο αλλαγές ή -προκλήσεις αν προτιμάτε- έχει να αντιμετωπίσει ο Άρης στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Πρώτον, την προσαρμογή στον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου της Αστανά και δεύτερον τη μείωση στη σημασία του εκτός έδρας γκολ, μετά τις νέες επιταγές της UEFA.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν το κοντρόλ του αγώνα και να αιφνιδιάσουν τον Θεό του Πολέμου, εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά στο χορτάρι, η οποία προφανώς και "βολεύει" τους ποδοσφαιριστές του Αντρέι Τιχόνοφ.

Το θετικό για τους "κιτρινόμαυρους" είναι ότι δεν θα χρειαστούν προσαρμογή από την άποψη του συνόλου, το οποίο είναι -ούτως ή άλλως- ομοιογενές, στοιχείο που μπορεί να παίξει ρόλο και στα δύο παιχνίδια με τους Καζάκους.

Η λογική λέει ότι οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Ντένις και να δώσουν τον περισσότερο δυνατό χώρο... ελευθερίας στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Δεληζήση και Μπεναλουάν, που υστερεί σε ταχύτητα.

Εν ολίγοις, ο Αρης θα το πάει... συντηρητικά σε μεγάλο κομμάτι του 90λεπτου, επιχειρώντας να κρατήσει μπάλα και να βρει -ή να δημιουργήσει- κενούς χώρους, ώστε να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Ο Ακης Μάντζιος ξέρει ότι τα μετόπισθεν της Αστανά δεν παρουσιάζουν τρομερή σταθερότητα, δείχνοντας αρκετά ευάλωτα και, αν πιέσουν οι παίκτες του, είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν ως βασικό γνώμονα να μην δεχθούν γκολ και, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να σκοράρουν έστω μία φορά.

Τίμια και εφικτή προσέγγιση για έναρξη επίσημων υποχρεώσεων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.