Έβαλε τις βάσεις ο Άρης για την επίτευξη του εναπομείναντα στόχου

Γιώργος Στράντζαλης13 Μαρτίου 2023

Με το καλύτερο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή απάντησε η ομάδα στην προβληματική εικόνα που παρουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική στη Λαμία. Οι Κιτρινόμαυροι, ως όφειλαν να κάνουν αρχικά στους εαυτούς τους, έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν χαρακτήρα, ακόμη κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας μία νίκη πολύ πιο εύκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (3-1) καθώς ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι αν ήταν και πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν διευρύνει κι άλλο το σκορ. 

Η ουσία είναι πως ο Αρης επέστρεψε στις νίκες, έκλεισε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με μια τελευταία θετική εντύπωση και μπαίνει στη διαδικασία των play off από την πέμπτη θέση έχοντας τις βάσεις για να πετύχει τον εναπομείναντα φετινό του στόχο, που είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ματέο Γκαρσία και Βλάντιμιρ Νταρίντα αποδείχθηκαν πολύ κομβικοί και ήταν ο κινητήριος μοχλός του Αρη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ, μετά από μία στιγμή κακής λειτουργίας της άμυνας των Κιτρινόμαυρων, και έβαλε έξι παίκτες του εκτός της μεγάλης περιοχής του Τσιντώτα. 

Τόσο ο Τσέχος όσο και ο Αργεντίνος ήταν επιδραστικοί στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και με τις κινήσεις τους αλλά και τη δημιουργία που είχαν λειτούργησαν αποτελεσματικά για να μετουσιώσει ο Αρης την υπεροχή του και να βρεθεί σε θέση οδηγούν πριν το ημίχρονο. 

Ο Νταρίντα για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν απολαυστικός και βοήθησε τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία με το άνοιγμα χώρων, ενώ ο Ματέο έκανε ένα από τα πιο ουσιαστικά παιχνίδια του στη σεζόν. 

Από κοντά τους και ο Ραφαέλ Καμάτσο, ο οποίος έπαιξε στο αρχικό σχήμα μετά από έναν ολόκληρο γύρο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο ασίστ. Ο Πορτογάλος ήταν αρκετά δραστήριος και μπορεί να μη βρήκε το γκολ που φάνηκε ότι ψάχνει, αλλά έδωσε δύο ασίστ. Σημαντικό για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του Καμαρά το γκολ που πέτυχε (πρώτο του στη δεύτερη θητεία του στον Αρη), καθώς στα play off ο Αρης τον θέλει και τον χρειάζεται ανεβασμένο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.