Αρης: Το unboxing σε άλλο επίπεδο

Μάνος Χατζάκης27 Ιανουαρίου 2021

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος χαρακτηρίζεται -συνήθως- από επιλογές ανάγκης και σε φθηνές τιμές. Οι νόμοι της αγοράς δεν βρίσκουν κατ' ανάγκην εφαρμογή στο ποδόσφαιρο, δεν εφαρμόζονται απαραίτητα και στην περίπτωση του Αρη.

Οι “κιτρινόμαυροι” φρόντισαν να αγοράσουν εκεί όπου διαπίστωσαν ελλείψεις και χωρίς να ψάξουν για stock κομμάτια. Αντιθέτως, το click away έφερε (μέχρι τώρα) στο καλάθι δύο ποδοσφαιριστές... βιτρίνας. Τον Νικόλα Ιωάννου και τον Κώστα Μήτρογλου.

Διαφορετικές πορείες, άλλες παραστάσεις αλλά με κοινό στοιχείο την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κουλτούρα. Ο κύπριος ήδη παίρνει χρόνο και αφήνει θετικά δείγματα γραφής. Η άμεση ενσωμάτωση στο σύνολο μετράει εξίσου και την έχει με το παραπάνω.

Να μιλήσουμε, τώρα, για τον δεύτερο;

Ο Μήτρογλου αποτελεί από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές επιτυχίας στη σύγχρονη ιστορία των “κιτρινόμαυρων”, αποτελώντας τον ορισμό του unboxing.

Το... δώρο, που φέρει το όνομά του, δεν τοποθετήθηκε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ήρθε στον πρώτο μήνα του χρόνου. Το unboxing στην περίπτωση του “Μητρο-γκόλ” έχει διπλή σημασία. Πέρα από την προφανή -δηλαδή τη μεταγραφή του αυτή καθαυτή- έχει και μία ακόμη.

Ο 33χρονος φορ ήρθε, για να γεμίσει το κουτί (box, που λένε και οι Αγγλοι), το σημείο του γηπέδου, που η ομάδα υστερούσε περισσότερο. Ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ είναι ο άνθρωπος στον οποίο ποντάρουν πολλά οι συμπαίκτες του, αλλά και η τεχνική ηγεσία.

Στο ματς με την ΑΕΛ, ο Αρης έχασε ευκαιρίες του... κουτιού, εξαιτίας ίσως της υπερβολικής σιγουριάς των παικτών του. Ο Μπρούνο Γκάμα φρόντισε να θυμίσει τον άνθρωπο-κάθετη πάσα ή απλώς “πάρε-βάλε”, δίνοντας έτοιμα γκολ σε Μαντσίνι και Σάσα στο πρώτο ημίχρονο. Αμφότεροι δεν έδωσαν στον Πορτογάλο τη δυνατότητα να καταγράψει ασίστ και οι ίδιοι ένα παραπάνω γκολ στο ενεργητικό τους.

Υπό το βλέμμα του Μήτρογλου στα επίσημα, ο Αρης έχασε δύο κλασικές “σεντερφορίσιες” ευκαιρίες, για να τελειώσει την υπόθεση “νίκη”.

Το επιθετικό πρόβλημα επανεμφανίστηκε, δεν κόστισε και ίσως δεν προβλημάτισε και τόσο από τη στιγμή, που από εδώ και πέρα, θα έχει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τη λύση του.

Ο Αρης διαθέτει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι “φτιάχνουν” φάσεις και του έλειπε ο φορ που τις τελειώνει. Τώρα, δεν του λείπει τίποτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.