Άρης: Το «τέλος του δρόμου» και η απροσδιοριστία της παρουσίας στην ΟPAP ARENA

Μάνος Χατζάκης15 Απριλίου 2024

Το μυαλό είναι στον τελικό και πλέον δεν χωρά καμία (απολύτως) αμφισβήτηση πως, η παρουσία του Άρη στα Play Off έχει τυπικό χαρακτήρα, καθώς είναι πλέον πολύ δύσκολο (άλλοι θα πουν «χάσιμο χρόνου») να βρουν κίνητρο οι ποδοσφαιριστές. Και όχι επειδή δεν διαθέτουν εγωισμό, απλώς, στο τέλος του δρόμου υπάρχει ένα Κύπελλο, άρα και οι ίδιοι «προσέχουν για να έχουν».

Κι αυτό το «τέλος του δρόμου» φέρνει ομάδα και προπονητή σε συνεχείς απροσδιοριστίες σε ό,τι αφορά το πλάνο και την -περιβόητη- διαχείριση των προσώπων μέχρι τη μέρα διεξαγωγής του τελικού.

Όπως και στο «Καραϊσκάκης», έτσι και στην OPAP ARENA, ο Άρης βρέθηκε να κοιτάζει την πλάτη της Ένωσης πριν συμπληρωθεί το ακαδημαϊκό τέταρτο.

Σύμφωνα με τον Άκη Μάντζιο, τα λάθη ήταν (ξανά) εκείνα, που έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να σκοράρει δύο φορές και να δημιουργήσει το δίχτυ ασφαλείας, που έψαχνε.

Οι Θεσσαλονικείς, ΟΚ, είχαν απουσίες, αλλά απουσίες είχαν και σε άλλα ματς φέτος και έβγαλαν... κάτι στον αγωνιστικό χώρο, είτε κέρδιζαν, είτε έχαναν, είτε έφερναν ισοπαλία.

Ο Μάντζιος εξακολουθεί και δείχνει επιμονή στις πολλές αλλαγές, που αγγίζουν το rotation, διότι, όπως είπε μετά τον αγώνα, θέλει να κάνει διαχείριση υλικού. Ένα καλό ερώτημα είναι ποιο χρονικό σημείο θα επιλέξει ο ίδιος, προκειμένου να σταντάρει τις επιλογές του και να δημιουργήσει σύνολο... τελικού.

Ίσως με αυτό τον τρόπο καταλάβει ποιοι αντέχουν μέχρι το φινάλε και ποιοι είναι ψυχοσωματικά έτοιμοι, να δώσουν το «είναι» τους για το Κύπελλο.

Διαφορετικά, το «μπες-βγες» θα δημιουργεί αποκλίσεις από το πώς θέλει ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός να βλέπει την ομάδα του. Και ο τελικός είναι σε ένα μήνα από σήμερα και μπορεί να φτάσει και ακόμη παραπέρα χρονικά.

Μέχρι τώρα, όπως διαπιστώθηκε και χθες, ο Μάντζιος αρέσκεται στις «πειραματικές» ενδεκάδες. 

Για 9 λεπτά (από το 65' έως το 74') στην «Αγιά Σοφιά» γύρισε τον σχηματισμό σε 4-4-2, έως ότου δηλαδή βάλει τον Βέλεθ στον άξονα, αφήνοντας μπροστά Μορόν και Ανσαριφάρντ. Επιθετικά, ο Θεός του Πολέμου, ήταν όπως και στο πρώτο 45λεπτο, δηλαδή αόρατος, κάνοντας τρεις τελικές σε 90 λεπτά.

Μεσοαμυντικά, το πλάνο με τους 4 χαφ λειτούργησε σχετικά ανεκτά, δεδομένου ότι η ΑΕΚ είχε την κατοχή πολύ άνετα, αλλά έμεινε πιο μακριά από τα μέτρα, που θα μπορούσε να απειλήσει.

Αμυντικά, όμως, αν δει κάποιος όλο το ματς, θα καταλάβει πως ο ακόμη και ο Άρης του Μάντζιου, έχει θέματα, κυρίως ατομικά, αλλά που την «πληρώνουν» όλοι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.