Άρης: Το σχέδιο και η πεποίθηση του Τερζή

Metrosport Team18 Μαρτίου 2023

Πλάνο ριζικών αλλαγών δεν υφίσταται και δεν προβλέπεται να υπάρξει στα Playoffs γιατί βασικό μέλημα του Τόλη Τερζή, από την ημέρα ανάληψης των τεχνικών καθηκόντων στον Άρη, είναι η επένδυση σε συγκεκριμένα πρόσωπα με σκοπό να αποκτήσει ομοιογένεια αυτή η ομάδα. Ωστόσο, από τις δοκιμές στις οποίες προχώρησε και χθες φάνηκε ότι δεν έχει αποφασίσει για δύο θέσεις ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Χθες, σε συνέντευξή του στα κανάλια Novasports, ο προπονητής του Άρη άφησε ανοιχτό το ζήτημα του Λούκας Ρουπ λέγοντας ότι… «θα τον περιμένουμε μέχρι την τελευταία (σημερινή) προπόνηση». Κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε καθώς έμεινα εκτός αποστολής.

Το δίλημμα του 52χρονου τεχνικού δεν έχει να κάνει τόσο με τον Γερμανό όσο με την αναγκαιότητα (ή μη) της παρουσίας και δεύτερου αμυντικού χαφ. Το πιθανότερο είναι να προχωρήσει στην ταυτόχρονη παρουσία των Πίτερ Ετέμπο-Σέικ Ντουκουρέ και σε ξεκάθαρο σχήμα 4-2-3-1 ούτως ώστε να ελέγξει α) τον ρυθμό του αγώνα, β) το transition παιχνίδι του αντιπάλου και β) τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εφόσον προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου, τότε ο Ματέο Γκαρσία θα μετατοπιστεί στη δεξιά πτέρυγα και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα έχει ρόλο 8αριου. Λούις Πάλμα (αριστερά) και Αμπουμπακάρ Καμαρά (κορυφή) θα διατηρήσουν τους ίδιους ρόλους. Σε περίπτωση που κρίνει μη αναγκαία την παρουσία του δεύτερου «κόφτη», τότε οι Νταρίντα-Ματέο Γκαρσία θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι κι ένας εκ των Ιτούρμπε-Καμάτσο στην πτέρυγα.

Πάντως, στις ίδιες δηλώσεις του ο Τόλης Τερζής απέφυγε να πει το παραμικρό για το αγωνιστικό σχέδιό του, αντιθέτως, στάθηκε αρκετά στη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του. «Αυτά τα παιχνίδια συνήθως είναι κλειστά. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας αλλά οι αντίπαλοί μας τη δική μας ομάδα. Από εκεί και πέρα εμείς δουλεύουμε όλη την εβδομάδα, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι.

Εχουμε βάλει στόχο τη νίκη κι έχουμε συζητήσει με τα παιδιά. Έχουμε πει τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο κι ελπίζω να πάνε όλα καλά, να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Νομίζω ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις στο τακτικό κομμάτι και θα μετρήσει η θέληση της κάθε ομάδας για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τη δική μου ομάδα. Εχουμε μεγάλη θέληση και πάθος για τη νίκη και ξέρουμε ότι παίξουμε σ’ ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχω πει πολλές φορές ότι μας δίνει έξτρα δύναμη, έξτρα κίνητρο να μπορέσουμε να κερδίσουμε για να κάνουμε και τον κόσμο χαρούμενο», είπε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.