Άρης: Το ρίσκο που αναγκάστηκε να πάρει

Βασίλης Βλαχόπουλος14 Αυγούστου 2021

Με αγωνιστικό προϋπολογισμό της τάξεως των 350.000 ευρώ, ο Αρης δεν θα μπορούσε να περπατήσει στην ελληνική αγορά και να επιδιώξει την απόκτηση έμπειρων Ελλήνων παικτών κι εδώ εντοπίζεται το μεγαλύτερο ρίσκο που ανέλαβε.

Αντικειμενικά, φέτος είναι η μοναδική χρονιά όπου οι καλοκαιρινές εξαγγελίες ταυτίζονται με τις πράξεις. Σημειώθηκε ότι ο αγωνιστικός προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει τα 350.000 ευρώ, μια απόφαση η οποία ως επί των πλείστων ήταν αναγκαστική για την καταβολή χρημάτων στους πιστωτές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ΚΑΕ Αρης δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει αδειοδότηση (από τον ΕΣΑΚΕ) ούτε θα είχε τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων. Παραμένει ανοιχτό βέβαιο το ζήτημα της χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπου στον Αρη ισχυρίζονται ότι θα εξασφαλιστεί (έστω καθυστερημένα) και πριν από την 31η Αυγούστου.

Ο αγωνιστικός προϋπολογισμός είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία του συλλόγου, πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο των υπολοίπων ομάδων πατούν σε μπάτζετ (τουλάχιστον) 550.000 ευρώ. Γι’ αυτό ο Αρης είναι σε μειονεκτική θέση με αγωνιστικά κριτήρια. Γι’ αυτό έκανε συγκεκριμένες επιλογές από την ελληνική αγορά. Παρότι το φετινό καλοκαίρι αποδεσμεύτηκαν ένα σωρό Ελληνες παίκτες (κυρίως από την ΑΕΚ η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής), ο Αρης ουδέποτε βρέθηκε σε θέση διεκδίκησης κάποιου εξ’ αυτών. Πρόκειται για παίκτες με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα των παραθύρων. Οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούσαν να τους διεκδικήσουν γιατί τα κασέ τους άρχιζαν από 70.000 ευρώ καθώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία των έξτρα χρημάτων που εξασφάλισαν οι ομάδες από το στοίχημα. Παράλληλα, δεν μπορούσαν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους γιατί δεσμεύτηκε σημαντικό μέρος των εσόδων της επόμενης χρονιάς για την τακτοποίηση παικτών που έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», ήδη έχει καταβληθεί ένα ποσό άνω των 100.000 ευρώ σε προκαταβολές στους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στο BAT και επέβαλαν την απαγόρευση μεταγραφών.

Τα λεφτά στους ξένους

Γι’ αυτόν τον λόγο έγιναν επιλογές του επιπέδου των Κώττα, Σχίζα, Πουλιανίτη για τους οποίους δεν δαπανήθηκε ποσό μεγαλύτερο των 60-65 χιλιάδων ευρώ. Οι «κίτρινοι» εκτίμησαν ότι, αν προχωρούσαν στην απόκτηση Ελληνα παίκτη με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, θα έπρεπε να διαθέσουν ποσό της τάξεως (τουλάχιστον) των 80.000 ευρώ κι αυτό θα τους αφαιρούσε χρήματα από το κουμπαρά που έχουν για τους ξένους. Με εξαίρεση τον Ολιβιέρ Χάνλαν αλλά και τον φόργουορντ/σέντερ που θα αποκτηθεί, τα ποσά που δίνει ο Αρης στους ξένους κυμαίνονται από 35.000 δολάρια έως και 45.000 δολάρια. Γι’ αυτό προχωρά σε επιλογές παικτών που έχουν ταλέντο αλλά κι ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Συνολικά, το αγωνιστικό σχέδιο εμπεριέχει ρίσκο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τις επιλογές των παικτών όσο με τον αγωνιστικό προϋπολογισμό καθώς τα 350.000 ευρώ για μια ομάδα 10-11 παικτών (σ. σ. ο Γιάννης Καστρίτης θα στηριχθεί σε μικρό rotation) είναι πολύ μικρό ποσό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.