Άρης: Το πρόβλημα στο πρώτο δοκάρι και η απουσία... ύψους

Μάνος Χατζάκης01 Φεβρουαρίου 2021

Ο Αρης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα γκολ από στημένες φάσεις και το εν λόγω γεγονός δεν αποτελεί είδηση. Οι “κιτρινόμαυροι” και στο παιχνίδι της Τρίπολης δέχθηκαν γκολ από στατική φάση, πληρώνοντας -εν πολλοίς- την απουσία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Κι αυτός είναι ο Γιώργος Δεληζήσης, ο οποίος έχει την ικανότητα να διώχνει την μπάλα, όταν εκείνη πηγαίνει στο πρώτο δοκάρι.

Ο “Δέλη” μπορεί να μην είναι καλός με την μπάλα κάτω ή ικανός να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα, όπως για παράδειγμα ο Ροζ, ωστόσο ξέρει κάλα πώς να διώχνει μπάλα και... κίνδυνο, όταν η φάση εξελίσσεται στο πρώτο δοκάρι. 

Οι Ροζ και Μπεναλουάν γνωρίζουν πώς να ανταποκρίνονται στη “μετωπική” απομάκρυνση, ωστόσο έχουν αδυναμίες στην πλάγια. Εκεί, δηλαδή, που υπερτερεί ο υψηλόσωμος στόπερ. Από τα “κιτρινόμαυρα” μετόπισθεν λείπει το ύψος, όταν λείπει ο κοζανίτης σέντερ μπακ και στο φετινό Πρωτάθλημα ο Αρης πληρώνει φάσεις, όπως στο πρώτο γκολ του Αστέρα με σκόρερ τον Κρέσπι, μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Ριέρα.

Στη Λαμία, ο Αρης δέχθηκε δύο γκολ και -κυρίως- στο δεύτερο του Αραμπούλι, φάνηκε το πρόβλημα στην απομάκρυνση, όσο η μπάλα βρισκόταν στον αέρα από πλάγιο των γηπεδούχων.

Το πρόβλημα στο πρώτο δοκάρι εμφανίστηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουχαλάκης έκανε το 0-1.

Μερικές μόνο φάσεις, ενδεικτικές της παραφωνίας στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα, η οποία κάνει σωστά -συνήθως- τη δουλειά της, ωστόσο οι αντίπαλες ομάδες έχουν καταλάβει τη συγκεκριμένη αδυναμία και χτυπούν εκεί που πρέπει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.