Άρης: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Ιουλίου 2022

Ο Άρης εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόμελ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζίρα ή Μακάμπι τελ Αβίβ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Το metrosport.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των Ισραηλινών. Στις 4 και 11 Αυγούστου τα παιχνίδια, με το πρώτο να είναι εκτός και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη. 

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος αν περάσει στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ θα βρει στο δρόμο της έναν παλιό γνώριμο. Ο λόγος για τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ στη συνέχεια πήγε στον αιώνιο αντίπαλο, ΠΑΟΚ, που ουκ ολίγες φορές αντιμετώπισε τους κίτρινους τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέστρεψε στον πάγκο της Μακάμπι τελ Αβίβ αφού είχε διατελέσει προπονητής του συλλόγου τη διετία 2018-2020 με τον οποίο πανηγύρισε δύο Πρωταθλήματα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει πορεία στην Ευρώπη, κάτι που θα ψάξει φέτος. Ποντάρει πολύ η Μακάμπι σε δύο παίκτες που επέστρεψαν στην ομάδα. Πρόκειται για τον Έραν Ζάχαβι, ο οποίος αποχώρησε από την Αϊντχόφεν και επέστρεψε στο Ισραήλ μετά από το 2016 και ο Νιρ Μπίτον που άφησε την Σέλτικ για να προβάρει τα κιτρινόμαυρα ύστερα από εννιά ολόκληρα χρόνια. 

Ο Στίπε Πέριτσα πήρε την ομάδα από το χέρι αφού πέρυσι σκόραρε 17 φορές, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ σε 46 εμφανίσεις.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μια ομάδα 116 ετών. Ιδιοκτήτης είναι ο Μίτσελ Γκολντχάρ και πρόεδρος ο Τζακ Αγγελίδης τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και CEO της Μακάμπι τα τελευταία χρόνια.

Η «ομάδα του λαού» έχει στο παλμαρέ της 23 Πρωταθλήματα Ισραήλ, 24 Κύπελλα, 7 Toto Cup και 7 Supercup.

Έδρα της Μακάμπι είναι το Bloomfield Stadium χωρητικότητα 29.400 θέσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.