Άρης : To προφίλ της επίδοξης και πανίσχυρης αντιπάλου του, Νις

Metrosport Team02 Αυγούστου 2022


Δύσκολα τα πράγματα για τον Άρη, που πίσω από την «ανηφόρα« της Μακάμπι , κρύβεται το γαλλικό «βουνό» Νις.

Φαίνεται πως τα αποθέματα «τύχης» στέρεψαν μετά την κλήρωση με την Γκόμελ, αφού μετά την Μακάμπι Τελ Αβίβ η γυάλα έδειξε... Νις για τους «κιτρινόμαυρους».
Μπορεί, βέβαια, ο Χερμάν Μπόυργος αυτήν την στιγμή να έχει το μυαλό του αποκλειστικά και μόνο στο πρώτο εμπόδιο του Ισραήλ, στις τάξεις των φιλάθλων όμως η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν, γνωρίζοντας πως η ομάδα από τη Νότια Γαλλία είναι μία από τις ποιοτικότερες της διοργάνωσης και φιλοδοξία της είναι να φτάσει έως την κατάκτηση του τροπαίου.


Ο προπονητής και η πανίσχυρη ... φαρέτρα του


Ο Λουσιάν Φαβρ δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη Ντόρτμουντ επιστρέφει στους πάγκους για λογαριασμό της Νις. Το κλαμπ της Νίκαιας πούλησε τον περσινό προπονητή, Κριστόφ Γκαλτιέ στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί δέκα εκατομμυρίων ευρώ και έδωσε τα «κλειδιά» εκ νέου στον 64χρονο Ελβετό τεχνικό, ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας τη διετία 2016-18.

O  Φαβρ έχει στη «φαρέτρα» ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Στην άμυνα ξεχωρίζει η παρουσία του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας Ντάντε. Ο πρώην διεθνής στόπερ με τη Βραζιλία, αγωνίστηκε την τριετία 2012-15 στη Μπάγερν Μονάχου, έπαιξε μια σεζόν στη Βόλφσμπουργκ και από το 2016 είναι η «κολώνα» της άμυνας της Νις.

Στον χώρο του άξονα ξεχωρίζει ο 28χρονος Γκαμπονέζος πρώην χαφ της Γιουβέντους, Μάριο Λεμινά, ενώ πολύτιμες λύσεις προερχόμενος από τον πάγκο προσφέρει ο πολύπειρος, Μόργκαν Σνάιντερλιν. H άμυνα του Άρη θα πρέπει να προσέξει πολύ τον πρώτο σκόρερ των Νικαιωτών Άντι Ντελόρτ, ο οποίος τελείωσε την περσινή σεζόν με 20 γκολ και πέντε ασίστ σε 40 ματς, ενώ επικύνδινος είναι και ο διεθνής Δανός φορ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ.

Στο μεταγραφικό παζάρι η Νις του Άγγλου δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ είναι αρκετά δραστήρια και έχει προχωρήσει δυο μεταγραφές υψηλού επιπέδου, καθώς απέκτησε ως ελεύθερο από τη Γιουβέντους τον διεθνή Ουαλό χαφ, Άαρον Ράμσεϊ και την Τετάρτη (3/8) θα περάσει ιατρικά και θα ανακοινωθεί ο 35χρονος διεθνής Δανός κίπερ, Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Λέστερ μετά από έντεκα χρόνια. Η μεγάλη επένδυση ακούει στο όνομα Αλέξις Μπεκά, καθώς οι Νικαιώτες κατέλαβαν 12 εκατομμύρια ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας για να αποκτήσουν τον 21χρονο μεσοαμυντικό, ο οποίος αγωνίζεται τόσο ως «εξάρι», όσο και ως στόπερ.



Η περσυνή της πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα 

Η Νις τερμάτισε στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, πίσω από τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ, Μονακό και Ρεν, κερδίζοντας την ευρωπαϊκή θέση και τη συμμετοχή της στα play offs του Conference League.

Ωστόσο, έφτασε κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου, μιας και βρέθηκε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τόσο την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και τη Μαρσέιγ. Ωστόσο, στον τελικό ηττήθηκε με 1-0 από τη Ναντ κι έχασε την ευκαιρία της.

To γαλλικό κλαμπ μπορεί να μην έχει πανηγυρίσει τρόπαιο στον 21ο αιώνα, όμως έχει στην στην τροπαιοθήκη του τέσσερα πρωταθλήματα (58/59, 55/56, 51/52 , 50/51) και τρία κύπελλα (96/97, 53/54 , 51/52).

Έδρα της είναι η καυτή «Αλιάντς Ριβιέρα» (36.000 θεατών), με τους οπαδούς της να είναι από τους πιο φανατικούς στη Γαλλία, απασχολώντας  συχνά την αστυνομία με τη βίαιη συμπεριφορά τους.

Τα ευρωπαϊκά της «ταξίδια»

Στην Ευρώπη η Νις έχει συμμετάσχει συνολικά 13 φορές, με καλύτερη πορεία τη σεζόν 1956-57, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, ωστόσο συγκέντρωσε μόλις τρεις βαθμούς απέναντι στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σλάβια Πράγας και Χάποελ Μπερ Σεβά.




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.