Άρης: Το πλάνο του Μάντζιου θα έχει αλλαγές

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2021

Τουλάχιστον τρεις αλλαγές υπάρχουν στο μυαλό τουΆκη Μάντζιουγια το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αφενός γιατί μετράει δύο σημαντικές επιστροφές, αυτές του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής και του Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος χθες συμμετείχε στο μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης και το πιθανότερο είναι να μπει στο πλάνο.

Αφετέρου γιατί ο προπονητής του Άρη, παρότι δεν το δήλωσε ανοιχτά, προβληματίστηκε έντονα από το επίπεδο ανταπόκρισης των παικτών του στην επιθετική λειτουργία. Δημιουργικά ο Άρης στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” πήρε το απόλυτο… μηδέν, το πλάνο που σχεδιάστηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν βγήκε.

Γιατί η τριάδα Μαντσίνι, Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία δεν λειτούργησε και η μηχανή του Άρη μπροστά ήταν σαν να δουλεύει στο ρελαντί. Ο πρώτος έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι, ο δεύτερος φάνηκε στα άκρα να μην έχει ρόλο και ο τρίτος υπέκυψε στα ντουμπλαρίσματα.

Η είσοδος του Καμαρά στο πλάνο δίνει τη δυνατότητα αλλαγών. Ο Μαυριτανός θα επιστρέψει στην κορυφή και πιθανότατα να έχει πίσω του τον Ντιαγέ και στα άκρα τους Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι. Ένα πλάνο πιο ορθολογικό, μέσα από το οποίο ο Άρης θα επιδιώξει να κυκλοφορήσει μπάλα και να γίνει επιβλητικός απέναντι στην άμυνα του ΟΦΗ. Αμυντικά ο Άρης περιόρισε μεν μια φύσει επιθετική ομάδα (σσ Ολυμπιακός) σε ελάχιστες φάσεις δεν απέφυγε όμως τα λάθη, ένα εκ των οποίων και πλήρωσε. 

Η διαφαινόμενη επιστροφή του Σούντγκρεν είναι σημαντική, διότι ο Σάκιτς δεν έχει την αγωνιστική σταθερότητα της περσινής του χρονιάς, και επιπλέον ο Σουηδός εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα συμβάλει επιθετικά με τα ανεβάσματά του και τις συνεργασίες που βγάζει με τον άξονα.

Η τρίτη αλλαγή στο πλάνο αφορά στη θέση “1”. Ο Ντένις φόρεσε γάντια για τρίτο σερί παιχνίδι και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως δεν εμπνέει ασφάλεια. Η επιστροφή του Κουέστα είναι απαραίτητη, καθώς ο Ισπανός φέτος έχει κρατήσει όρθιο σε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις τον Άρη και σίγουρα εμπνέει περισσότερη ασφάλεια από τον Βραζιλιάνο.

 Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να είναι έτοιμος στο Ηράκλειο, και βέβαια σε τι βαθμό μπορεί να έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του στη μέση και την απουσία των δύο εβδομάδων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.