Άρης: Το πήρε... πατριωτικά ο Μήτρογλου

Μάνος Χατζάκης30 Απριλίου 2021

Φινάλε, αντίστοιχο με την πορεία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλει να κάνει στην τρέχουσα σεζόν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο έλληνας φορ περνά απαρατήρητος, όντας στο περιθώριο των βασικών επιλογών, γεγονός που έχει “πληγώσει” τον εγωϊσμό του.

Αλλιως περίμεναν οι άνθρωποι του Αρη τη συνεργασία τους με τον Μήτρογλου και αλλιώς εξελίσσεται. Ο άλλοτε διεθνής φορ έχει αγωνιστεί -μέχρι στιγμής- σε οχτώ παιχνίδια, καταγράφοντας μόλις 211 λεπτά συμμετοχής. Σε τρία (σερί) ματς ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει... μονιμότητα. Η κυριαρχούσα εντύπωση ήταν ότι βρίσκεται αρκετά... βήματα πίσω από τους συμπαίκτες του από πλευράς φυσικής κατάστασης κι αυτός ήταν από τους λόγους, που ο Ακης Μάντζιος, του έδωσε ολιγόλεπτες συμμετοχές με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτα ούτε στην Τρίπολη, αν και ο ίδιος περίμενε ότι θα περάσει έστω και ως αλλαγή.

Το τελευταίο διάστημα η ψυχολογία του “Μητρο-γκόλ” άλλαξε άρδην. Εβαλε περισσότερο... πείσμα στην καθημερινότητά του, αντιλαμβανόμενος ότι μπάλα δεν παίζει ούτε το όνομα, ούτε το βιογραφικό, αλλά η θέληση και η ατομική βελτίωση.

Αγωνιστικά, ξέρει και ο ίδιος, πως δεν “κολλά” στο στυλ παιχνιδιού των “κιτρινόμαυρων”, καθώς ο Μάντζιος προτιμά παίκτες, οι οποίοι τρέχουν και μαρκάρουν, στοιχεία που λείπουν από τον πρώην φορ της Μαρσέιγ.

Παρόλα αυτά, ο (δικαιολογημένος εν πολλοίς) παραγκωνισμός του αποτέλεσε αφύπνιση του ποδοσφαιρικού του εγωϊσμού. Εκτός, λοιπόν, από τη δουλειά στο “Δασυγένειο”, αποφάσισε να “επενδύσει” και εκτός αυτού, αναλώνοντας χρόνο στην ατομική βελτίωση και την κάλυψη του χαμένου εδάφους από την μακροχρόνια αποχή, η οποία άφησε τα... σημάδια της πάνω του, προκειμένου να ξαναμπεί στο... μάτι του Μάντζιου.

Αν συμβεί αυτό στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, είναι θέμα που άπτεται στην κρίση του προπονητή και του τιμ του. Από την πλευρά του, πάντως, ο Μήτρογλου δείχνει διάθεση “επιστροφής”, με σκοπό να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά και να ανεβάσει τον αριθμό των γκολ του, ο οποίος ανέρχεται σε δύο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.