Άρης: Το «λαχείο» από την Ονδούρα

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2022

Η εξέλιξη του Λούις Πάλμα είναι ανώτερη κάθε προσδοκίας γιατί κανείς δεν περίμενε ότι ο 21χρονος επιθετικός από την Ονδούρα θα έφτανε στο σημείο να γίνει τόσο παρεμβατικός στο παιχνίδι του Αρη έχοντας έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 15 αγώνες και 799 λεπτά συμμετοχής.

Ο Αρης αγόρασε τα δικαιώματα του Λούις Πάλμα τον περασμένο Γενάρη έναντι ενός ποσού της τάξεως των 200.000 ευρώ. Η συστατική επιστολή έγραφε για ένα ταλέντο με ιδιαίτερη ικανότητα στα τελειώματα, παράλληλα όμως υπήρχε και η δυσπιστία για την ανταπόκρισή του σε Πρωτάθλημα επιπέδου του ελληνικού καθώς διακρίθηκε στο ημιεπαγγελματικό Πρωτάθλημα της χώρας του. Μάλιστα, οι πρώτες προπονήσεις του Λούις Πάλμα είχαν περισσότερο δοκιμαστικό χαρακτήρα καθώς υπήρχε η πρόθεση δανεισμού του σε ομάδα της (τότε) Superleague 2 για να πάρει παιχνίδια και να αφομοιώσει την ελληνική ποδοσφαιρική λογική. Αποφασίστηκε η παραμονή του.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για μόλις τέσσερα λεπτά στην ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, στο τελευταίο παιχνίδι του Ακη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία για να ακολουθήσουν ακόμη 18 αγωνιστικά λεπτά στη νίκη επί του Ολυμπιακού στις αρχές του περασμένου Μάρτη. Ο ρόλος του άλλαξε έπειτα από εκείνο το γκολ στην Αθήνα επί της ΑΕΚ (1-2) στα Playoffs για να ακολουθήσει ένα ακόμη απέναντι στην ίδια ομάδα στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο λιθαράκι σ’ εκείνη τη μυθική ανατροπή.

Κι έτσι… το παιδί από την Ονδούρα έγινε ο Λούις Πάλμα. Αυτός που έκανε εκπληκτικά πράγματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι στην Γκόμελ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο ελληνικό Πρωτάθλημα σκοράρει ανά 102 λεπτά συμμετοχής. Βάσει στατιστικής είναι πιο γρήγορος και από τον Αντρέ Γκρέι ο οποίος σκοράρει ανά 103 λεπτά.

Η πρόταση από το MLS

Ο Αρης αντιλήφθηκε ότι ο Λούις Πάλμα είναι στα ραντάρ ομάδων του MLS έπειτα από την πρόταση που δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κατά την ΠΑΕ Αρης αλλά και τον ατζέντη του αθλητή, η αμερικανική ομάδα πρόσφερε ποσό 2.000.000 δολαρίων για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη αλλά οι «κίτρινοι» απάντησαν αρνητικά. Εκτιμάται ότι θα «μεγαλώσει» η αγοραστική αξία του. Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο Αλαν Πάρντιου μετά την επιβλητική νίκη επί της Λαμίας καθώς ήταν από τις ελάχιστες φορές που ο Βρετανός τεχνικός άνοιξε τόσο πολύ τον φάκελο ενός ποδοσφαιριστή και μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με την κουβέντα που είχαν μαζί του. Ο 61χρονος τεχνικός εκτιμά ότι ο Πάλμα μπορεί να απασχολήσει και ομάδες της Αγγλίας κι αν επιβεβαιωθεί, τότε η διαπραγματευτική βάση θα είναι πολύ πιο ψηλά από το ποσό που φέρεται να πρόσφερε ομάδα από το MLS.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.