Άρης: Το κίνητρο για κάτι παραπάνω

Γιώργος Στράντζαλης17 Μαρτίου 2023

Η επικύρωση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσα από τη διαδικασία των playoffs αποτελεί για τον Αρη τον αυτονόητο στόχο στο μίνι Πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή με το ντέρμπι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο παιχνίδι από μια σειρά απαιτητικών αγώνων μέσα από τους οποίους θα κριθεί ο στόχος, που έχει απομείνει, από τη φετινή σεζόν. Για τον Αρη, ξεκάθαρα η ουσία είναι αυτή. Οι Κιτρινόμαυροι, από την άλλη, προσπαθούν να δημιουργήσουν εξτρά κίνητρα και στόχους ώστε η ομάδα να παρουσιάσει κάτι τελείως διαφορετικό και ανταγωνιστικό. 

Εκτός από τον αυτονόητο στόχο της επικύρωσης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, οι Κιτρινόμαυροι στοχεύουν σε μία πορεία αντάξια των πραγματικών τους δυνατοτήτων. Το είπε και ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας, ότι… “αν φέτος ο στόχος η 5η θέση, γιατί να μην προσπαθήσουμε για την 4η θέση; 

Είναι... mission impossible; Γιατί να μην προσπαθήσουμε; Όχι να βγούμε απλά 5οι, αλλά να κερδίσουμε τα playoffs”. Άλλωστε, τα playoffs στοιχειοθετούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απαντήσεις των ποδοσφαιριστών, μετά τη μέτρια κανονική περίοδο, ειδικά αν θεωρούν ότι όντως σε πολλά παιχνίδια αδίκησαν τους εαυτούς τους. Είναι η ευκαιρία να το αποδείξουν και ταυτόχρονα να εξιλεωθούν για την πενιχρή βαθμολογική τους συγκομιδή στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια”. 

Με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στο μίνι Πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια ο Αρης έβγαλε μία προβληματική εικόνα, κάτι που φανερώνει η “φτωχή” συγκομιδή των μόλις τεσσάρων βαθμών απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία. Αν προσθέσουμε και τη μία νίκη στους δύο αγώνες απέναντι στον Βόλο, τότε από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς πήρε μόλις τους επτά! 

Με δύο νίκες (Ολυμπιακός, Βόλος/εντός) και μία ισοπαλία (ΠΑΟΚ/εντός), ενώ χαρακτηριστικό του χαμηλής ανταπόκρισης που είχε στα ντέρμπι είναι ότι μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης” ηττήθηκε σε όλα χωρίς να σκοράρει! Βέβαια, οι συνθήκες με τις οποίες ο Αρης μπαίνει στη μάχη των playoffs είναι διαφορετικές. Ενισχυμένο ρόστερ (βλ. Νταρίντα, Ρουπ, Καμαρά) κι ένα ορθολογικό αγωνιστικό σχέδιο από τον προπονητή το οποίο μπορούν να εξυπηρετήσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας με βάσει τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Ετσι, στα playoffs ο Αρης προσδοκά να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έβγαλε στην κανονική διάρκεια. 

Αφενός γιατί έχει τεράστια ανάγκη την ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη αγωνιστική σεζόν και στόχος είναι να διαφυλάξει τουλάχιστον τα κεκτημένα και να τερματίσει στην 5η θέση, και αφετέρου γιατί η ομάδα χρωστάει στον εαυτό της και στον κόσμο της κάποιες “μεγάλες νίκες”. 

Η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν οι Κιτρινόμαυροι στα τελευταία παιχνίδια δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες για κάτι διαφορετικό και στο κλαμπ είναι φανερό ότι δημιουργούνται εξτρά κίνητρα στους ποδοσφαιριστές για να παρουσιαστούν έτοιμοι στις μάχες που έρχονται, με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα παρουσιάσουν ένα πρόσωπο αντάξιο των προσδοκιών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.