Άρης: Το γκολ δεν ήταν ποτέ υπόθεση του σέντερ φορ

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2021

Διαθέτοντας την 5η χειρότερη επίθεση του Πρωταθλήματος (μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα) προφανώς το γκολ αποτελεί είδος προς εξαφάνιση για τον Αρη, αλλά η ευθύνη εύρεσης αυτού δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Η περίπτωση του Άρη είναι ιδιαίτερη ή μάλλον ξεχωριστή συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Interwetten Superleague. Γιατί αυτές απολαμβάνουν το μοναδικό προνόμιο εξασφάλισης του γκολ από τους φορ περιοχής που διαθέτουν, εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος στην τελευταία τριετία βασίζεται περισσότερο στη μεσοεπιθετική γραμμή και λιγότερο σε αυτούς που (υποτίθεται ότι) αποκτήθηκαν για να προσφέρουν το γκολ. 

Είναι εξάλλου η μοναδική θέση στην οποία οι «κίτρινοι» δεν πέτυχαν σε καμία από τις επιλογές τους από το καλοκαίρι του 2018 κι έπειτα. Είτε γιατί οι σέντερ φορ που αποκτήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ρόλου, είτε γιατί η φιλοσοφία της ομάδας δεν βοηθά ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κουτί. Τηρουμένων των οικονομικών δεδομένων – δηλαδή του συμβολαίου των 200-250 χιλιάδων ευρώ – ο Χαμζά Γιουνές δεν τα πήγε άσχημα με τα εννιά τέρματα που σημείωσε, συνολικά όμως από τους κλασικούς σέντερ φορ εκείνης της σεζόν (2018-19), ο Αρης δεν πήρε περισσότερα από δέκα γκολ, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Βέβαια, στην ίδια σεζόν χρέη «φορ» εκτέλεσε και ο Νικολά Ντιγκινί (8γκολ), αλλά ο Γάλλος είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός. Ως εκ τούτου, από τα 46 γκολ του Άρη στο Πρωτάθλημα, τα δέκα ήρθαν από τους φορ.

Έναν χρόνο μετά, η επένδυση των 550.000 ευρώ για τα… μάτια του Μπράουν Ιντέγε δεν αποσβέστηκε. Στο Πρωτάθλημα, ο Νιγηριανός έδωσε μόλις τα 8 από τα 48 γκολ της ομάδας. Τα υπόλοιπα ήρθαν και πάλι από τη μεσοεπιθετική γραμμή. Μάλιστα, για χατίρι του Ιντέγε, εκτοπίστηκε από την 11αδα ο πολύτιμος Ντιγκινί έχοντας προλάβει να δώσει πέντε γκολ. Πέρυσι, η κατάσταση ήταν εξίσου προβληματική. Οι «κίτρινοι» δεν ήταν το ίδιο παραγωγικοί αλλά χρησιμοποίησαν τρεις διαφορετικούς φορ περιοχής, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι ο Δημήτρης Μάνος, μαζί με τους Κώστα Μήτρογλου, Κριστιάν Λόπεθ. Το σύνολο… 11 γκολ από τα 41!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.