Άρης: Το ελληνικό στοιχείο θέλει... τόνωση!

Μάνος Χατζάκης30 Δεκεμβρίου 2021

Η μεταγραφική περίοδος ξεκινά -επισήμως- την 1η Ιανουαρίου και η ΠΑΕ Άρης θα παίξει, όσο μπορεί πιο... δυνατά, στην αγορά.

Οι κινήσεις θα είναι συγκεκριμένες, καθώς οι θέσεις έχουν εντοπιστεί και επισημανθεί. Αρχικά, η προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την κάλυψη των αδυναμιών -κυρίως- με ξένους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχουν ξεκινήσει επαφές.

Σε δεύτερο χρόνο, ένα από τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες είναι η τόνωση του ελληνικού στοιχείου, κυρίως από το καλοκαίρι και μετά.

Οι Έλληνες του ρόστερ, χωρίς να υπολογίζονται οι πιτσιρικάδες, είναι οι Μάνος, Δεληζήσης και Σιαμπάνης. Ολων τα συμβόλαια τελειώνουν το επόμενο καλοκαίρι και είναι αμφίβολο αν κάποιος εξ' αυτών επεκτείνει το συμβόλαιό του.

Ο έλληνας επιθετικός έχει φέτος αισθητά λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με πέρσι και όποιες ευκαιρίες πάρει θα είναι στα... κοντά, λόγω της απουσίας του Καμαρά στο Κόπα Άφρικα.

Ο Δεληζήσης δεν βρίσκει χώρο και χρόνο, λόγω επίσης έντονου συναγωνισμού, ηλικίας, αλλά και ποιοτικών χαρακτηριστικών, καθώς οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο εμπνέουν τη σιγουριά που χρειάζεται στα μετόπισθεν.

Οσον αφορά τον νεαρό κίπερ, είναι ουσιαστικά εκτός πλάνων και το καλοκαίρι θα φύγει για αλλού, εκτός αν έρθουν τα πάνω... κάτω.

Εκ των πραγμάτων, οι Θεσσαλονικείς θα χρειαστούν λοιπόν ενίσχυση με ημεδαπούς, οι οποίοι διαθέτουν καλή ηλικία και σχετική εμπειρία, ενώ θα αναζητούν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους,

Λίγες οι καλές περιπτώσεις

Προ λίγων εβδομάδων, το metrosport.gr ανέφερε την περίπτωση του Μανώλη Σάλιακα , ο οποίος αποτέλεσε... πόθο, αλλά δεν έγινε κάποια κίνηση, καθώς ο μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα προτιμά να παίξει στο εξωτερικό ή τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν σκέφτεται τον Άρη.

Στα υπόψη των Θεσσαλονικέων είναι (και) φέτος, ο συμπαίκτης του Σάλιακα, Γιάννης Κάργας. Ο υψηλόσωμος στόπερ τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος, έχοντας γεμάτη σεζόν μέχρι τώρα, έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν και θα απασχολήσει και στο άμεσο μέλλον, αν και έχει συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες έως το καλοκαίρι του 2023.

Από εκεί και πέρα, φημολογία υπήρξε και για άλλους Έλληνες, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους, αλλά δεν αξίζει η αναφορά ονομάτων, καθώς δεν υφίσταται κανένα θέμα, επί του παρόντος.

Η περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα εγκαταλείφθηκε, γιατί ο Άρης θέλει κάτι καλύτερο και διαφορετικό και ο παίκτης κατέληξε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η αντίστοιχη του Γιάννη Φετφατζίδη είναι ανοιχτή, αλλά οι επιφυλάξεις είναι δικαιολογημένες και ίσως παίξουν ρόλο σε ενδεχόμενο νέας συνεργασίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.